Szuper ropogós szezámmagos zsemle - Gluténmentes recept

Szuper ropogós szezámmagos zsemle – Gluténmentes recept

Utolsó frissítés: 2019-06-21

Ez a zsemle kellemesen ropogós lesz, de csak a külseje. A belseje ugyanis varázslatosan puha marad!

Szuper ropogós szezámmagos zsemle - Gluténmentes recept

Hozzávalók

👉 2 bögre Kenyér – Pizza laktózmentes***gluténmentes porkeverék***
http://www.allergiamentesen.hu/madame-loulou-gm-termekek-165/kenyer-teszta-167/kenyer-pizza-laktozmentes-glutenmentes-porkeverek

👉1 zacskó szàrított élesztő
👉3 evőkanàl burgonyapehely
👉3 evőkanàl zsír
👉só ízlés szerint
👉1 bögre langyos víz

+ szezámmag

Elkészítés

1️⃣Kézi mixerrel dagasztjuk 10 percig.
2️⃣Letakarva kelesztjük 50 percet.
3️⃣Àtgyúrjuk olajos kézzel, zsemlét formàzunk.
4️⃣Sütőpapíros tepsire tesszük.
5️⃣Kelesztjük 30 percet.
6️⃣ Tetejét lekenjük olvasztott zsírral és meghintjük szezámmaggal.
7️⃣Majd pedig 180 fokos előmelegített sütőben 40 percet sütjük.
8️⃣Rácsra tesszük, hideg vízzel àtkenjük a tetejét és hagyjuk kihűlni.


Szuper ropogós kérge lesz és csodàlatos íze.

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix.hu alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Célja, hogy írásaival inspirációt, erőt és pozitív energiát adjon az embereknek. A szakmája egyben a szenvedélye is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük