Cappuccino ízű gluténmentes sütemény - Madame loulou céllisztből

Cappuccino ízű gluténmentes sütemény – Madame Loulou céllisztből

Utolsó frissítés: 2019-07-14

Cappuccino ízű gluténmentes sütemény. Recept.

Cappuccino ízű gluténmentes sütemény - Madame loulou céllisztből

Hozzávalók:

Laktózmentes receptnél:


120 g magolaj (napraforgó- vagy kukoricaolaj), 
200 g tojás (kb. 3-4 darab)

Normál receptnél: 


120 g vaj, 
200 g tojás (kb. 3-4 darab)

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 160?C-ra (légkeveréses) vagy 170 C-ra.

Kenjük ki a formát olajjal vagy vajjal.

Szórjuk a porkeveréket a tálba és adjuk hozzá a 120 g magolajat (laktózmentes recept) vagy a 120 g olvasztott vajat (normál recept) és a 200 g tojást (kb. 3-4 darab).

Keverjük kb. 3 percig közepes fordulatszámon, amíg a keverék besűrűsödik és halványszínű lesz.

Öntsük a keveréket a formába.

Süssük kb. 50 percig, végezzünk tűpróbát és ha nem ragad rá a tészta, akkor kivehetjük. Hagyjuk hűlni a formában 5 percig, majd tegyük egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.

Tipp:

Tálaljuk simán vagy hintsük meg Madame Loulou porcukorral, vagy Madame Loulou krémmel.

Cappuccino ízű sütemény ***gluténmentes porkeverék***
http://allergiamentesen.hu/…/cappuccino-izu-sutemeny-gluten…

Porcukor ***gluténmentes***
http://allergiamentesen.hu/…/egyeb-170/porcukor-glutenmentes

DESSZERT – KRÉM
http://allergiamentesen.hu/madame-loulou-…/desszert-krem-166

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix.hu alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Célja, hogy írásaival inspirációt, erőt és pozitív energiát adjon az embereknek. A szakmája egyben a szenvedélye is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük