Rostban gazdag, gluténmentes bagett gyorsan, egyszerűen - Recept!

Rostban gazdag, gluténmentes bagett gyorsan, egyszerűen – Recept!

Utolsó frissítés: 2020-03-06

Rostban gazdag, gluténmentes bagett gyorsan, egyszerűen - Recept!

Igazán finom, barna, rostban gazdag bagetteket nem nehéz készíteni, gluténmentesen sem. Sokkal egyszerűbb, mint azt gondolnánk.

Elég hozzá 3 hozzávaló és néhány mozdulat és máris teheted a sütőbe. Elképesztően jó az illata már sütés közben is, az íze pedig utánozhatatlanul jó.

Ez kell hozzá:

Barnakenyér porkeverék ***gluténmentes***
http://allergiamentesen.hu/labeta-gm-termekek-154/kenyer-teszta-161/barnakenyer-porkeverek-glutenmentes

10 gramm szárított élesztő

450 ml langyos víz

Elkészítés:

Adjuk a lisztkeverékhez az élesztőt, a vizet, majd elektromos keverővel kavarjuk alaposan össze, 10 percet szánjunk rá.

Tegyük bagett formába, vagy formázzuk kézzel, kicsit zsírozzuk be a tenyerünket ehhez.

Itt, ha szeretnénk meghinthetjük különböző magokkal, amelyeket finoman az ujjunkkal belenyomkodunk a tésztába.

Langyos helyen kelesszük 1 órát, de azt sem baj, ha 75 percet.

Végül előmelegített sütőben süssük 60 percig, 180 fokon.

Tegyük rácsra, hagyjuk hűlni.

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix.hu alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Célja, hogy írásaival inspirációt, erőt és pozitív energiát adjon az embereknek. A szakmája egyben a szenvedélye is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük