Reszelt sajttal, sajtkrémmel hajtogatott medvehagymás pogácsa – Recept lépésről, lépésre, fázisfotókkal.
A medvehagymás pogácsa receptje igazán különleges, ráadásul egyszerű is. A hajtogatástól sokan félnek, mert bonyolultnak és hosszadalmas folyamatnak gondolják. De ez a recept bárkinek segítség lehet, hiszen se nem hosszadalmas, se nem bonyolult. Sőt, roppant egyszerű. A hajtogatást is érthetően, részletesen bemutatjuk, így bárki el tudja készíteni, még a kezdők is.
A pogácsa fantasztikusan puha, illatos. Az ízét a medvehagymás, reszelt sajtos, sajtkrémes rétegek teszik még különlegesebbé.
Érdemes kipróbálni. Ez a finomság tényleg olyan, ahogy bárki más készítené el. A fotók akár a te konyhádban is készülhettek volna, miközben te sütöd. Itt nincs képszerkesztés, beállítás, látványos háttér. NEM! Ez a cikk a pogácsáról, a receptről szól. Ezek a képek a sütés folyamatáról szólnak, ami alapján bárki ugyanígy el tudja otthon készíteni. Óriási segítség bárkinek, mindenkinek.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
margarin – 25 dkg
2 tojássárgája
1 dl Görög joghurtot (tejfölt is lehet a joghurt helyett)
só – 1 csapott ek.
1 dl langyos tej
2 tk. cukor
5 dkg élesztőt
1 sajtkrém
40 dkg reszelt sajt (tömlős sajt)
1 nagy csokor medvehagyma
1 tojásfehérje
Így készül a sajtkrémmel, reszelt sajttal hajtogatott medvehagymás pogácsa – Recept fázisfotókkal
50 dkg liszt, 25 dkg margarin:
A margarint morzsold el a liszttel.
A margarinnal morzsolt liszthez tegyél 2 tojássárgáját, 1 dl Görög joghurtot (tejfölt is lehet a joghurt helyett), 1 csapott ek. só mehet hozzá.
1 dl langyos cukros tejben (+2 tk. cukor) futtass fel 5 dkg élesztőt.
A felfuttatott élesztőt tedd a többi hozzávalókhoz.
A tésztát alaposan dagaszd ki. Letakarva pihentesd 30 percet.
30 perc pihentetés után a tésztát vékonyra nyújtsad ki.
A sajtkrémet kend el a kinyújtott tésztán.
40 dkg sajtot reszelj le és a sajt felét, szórd rá a sajtkrémre.
Egy nagy csokor medvehagymát apróra vágj fel. A felét a sajtra szórd rá.
A tészta egyik felét félig hajtsd be a képen látható módon.
A másik felét hajtsd rá így:
Alsó felét félig hajtsd fel. Mutatjuk hogyan:
A felső felet hajtsd rá.
Letakarva 15 percet pihentesd. 15 perc pihentetés után vékonyra nyújtsad ki.
Vízzel spricceld le.
A másik fél reszelt sajtot szórd rá, majd erre a másik fél darabolt medvehagymát is.
Alsó felét félig hajtsd fel, így:
A felső felet a másik mellé hajtsad.
Egyik felét félig hajtsd be a képen látható módon:
A másik felet hajtsd mellé.
A tésztát hajtsd össze. Pihentesd 15 percet.
15 perc pihentetés után ujjnyi vastagra nyújtsad ki.
Tetejét késsel rácsozd be.
Szaggasd ki pogácsaszaggatóval, tetejét a tojásfehérjével kend le.
180 fokra előmelegített sütőben süssed 25 percet.
25 perc sütés után ilyen csodálatos a végeredmény. Annyira gyönyörű, réteges és az illata is fantasztikus.
Szép rétegesek és nagyon finomak.
A receptet és a fotókat köszönjük Mátyás Cecíliának.
Tetszett a recept? Oszd meg másokkal is.
Ha neked is van jól bevált recepted, amit szívesen osztanál meg a nagyvilággal, küldd el nekünk.
Recept/fotók: Mátyás Cecília
Szöveg: Miklós Edit
Facebook oldal: FreeMix>>>