Így készül a sajtkrémmel, reszelt sajttal hajtogatott medvehagymás pogácsa - Recept fázisfotókkal

Sajtkrémmel, reszelt sajttal hajtogatott medvehagymás pogácsa – Fázisfotókkal

Reszelt sajttal, sajtkrémmel hajtogatott medvehagymás pogácsa – Recept lépésről, lépésre, fázisfotókkal.

A medvehagymás pogácsa receptje igazán különleges, ráadásul egyszerű is. A hajtogatástól sokan félnek, mert bonyolultnak és hosszadalmas folyamatnak gondolják. De ez a recept bárkinek segítség lehet, hiszen se nem hosszadalmas, se nem bonyolult. Sőt, roppant egyszerű. A hajtogatást is érthetően, részletesen bemutatjuk, így bárki el tudja készíteni, még a kezdők is.

A pogácsa fantasztikusan puha, illatos. Az ízét a medvehagymás, reszelt sajtos, sajtkrémes rétegek teszik még különlegesebbé.

Érdemes kipróbálni. Ez a finomság tényleg olyan, ahogy bárki más készítené el. A fotók akár a te konyhádban is készülhettek volna, miközben te sütöd. Itt nincs képszerkesztés, beállítás, látványos háttér. NEM! Ez a cikk a pogácsáról, a receptről szól. Ezek a képek a sütés folyamatáról szólnak, ami alapján bárki ugyanígy el tudja otthon készíteni. Óriási segítség bárkinek, mindenkinek.

Hozzávalók:

50 dkg liszt

margarin – 25 dkg

2 tojássárgája

1 dl Görög joghurtot (tejfölt is lehet a joghurt helyett)

só – 1 csapott ek.

1 dl langyos tej

2 tk. cukor

5 dkg élesztőt

1 sajtkrém

40 dkg reszelt sajt (tömlős sajt)

1 nagy csokor medvehagyma

1 tojásfehérje

Így készül a sajtkrémmel, reszelt sajttal hajtogatott medvehagymás pogácsa – Recept fázisfotókkal

50 dkg liszt, 25 dkg margarin:

Sajtkrémmel, reszelt sajttal hajtogatott medvehagymás pogácsa - Fázisfotókkal

A margarint morzsold el a liszttel.

Sajtkrémmel, reszelt sajttal hajtogatott medvehagymás pogácsa - Fázisfotókkal

A margarinnal morzsolt liszthez tegyél 2 tojássárgáját, 1 dl Görög joghurtot (tejfölt is lehet a joghurt helyett), 1 csapott ek. só mehet hozzá.

Sajtkrémmel, reszelt sajttal hajtogatott medvehagymás pogácsa - Fázisfotókkal

1 dl langyos cukros tejben (+2 tk. cukor) futtass fel 5 dkg élesztőt.

Sajtkrémmel, reszelt sajttal hajtogatott medvehagymás pogácsa - Fázisfotókkal

A felfuttatott élesztőt tedd a többi hozzávalókhoz.

Sajtkrémmel, reszelt sajttal hajtogatott medvehagymás pogácsa - Fázisfotókkal

A tésztát alaposan dagaszd ki. Letakarva pihentesd 30 percet.

Sajtkrémmel, reszelt sajttal hajtogatott medvehagymás pogácsa - Fázisfotókkal

30 perc pihentetés után a tésztát vékonyra nyújtsad ki.

Sajtkrémmel, reszelt sajttal hajtogatott medvehagymás pogácsa - Fázisfotókkal

A sajtkrémet kend el a kinyújtott tésztán.

Sajtkrémmel, reszelt sajttal hajtogatott medvehagymás pogácsa - Fázisfotókkal

40 dkg sajtot reszelj le és a sajt felét, szórd rá a sajtkrémre.

Sajtkrémmel, reszelt sajttal hajtogatott medvehagymás pogácsa - Fázisfotókkal

Egy nagy csokor medvehagymát apróra vágj fel. A felét a sajtra szórd rá.

Sajtkrémmel, reszelt sajttal hajtogatott medvehagymás pogácsa - Fázisfotókkal

A tészta egyik felét félig hajtsd be a képen látható módon.

Sajtkrémmel, reszelt sajttal hajtogatott medvehagymás pogácsa - Fázisfotókkal

A másik felét hajtsd rá így:

Sajtkrémmel, reszelt sajttal hajtogatott medvehagymás pogácsa - Fázisfotókkal

Alsó felét félig hajtsd fel. Mutatjuk hogyan:

Sajtkrémmel, reszelt sajttal hajtogatott medvehagymás pogácsa - Fázisfotókkal.

A felső felet hajtsd rá.

Sajtkrémmel, reszelt sajttal hajtogatott medvehagymás pogácsa - Fázisfotókkal

Letakarva 15 percet pihentesd. 15 perc pihentetés után vékonyra nyújtsad ki.
Vízzel spricceld le.

Sajtkrémmel, reszelt sajttal hajtogatott medvehagymás pogácsa - Fázisfotókkal

A másik fél reszelt sajtot szórd rá, majd erre a másik fél darabolt medvehagymát is.

Alsó felét félig hajtsd fel, így:

Sajtkrémmel, reszelt sajttal hajtogatott medvehagymás pogácsa - Fázisfotókkal

A felső felet a másik mellé hajtsad.

Sajtkrémmel, reszelt sajttal hajtogatott medvehagymás pogácsa - Fázisfotókkal

Egyik felét félig hajtsd be a képen látható módon:

Sajtkrémmel, reszelt sajttal hajtogatott medvehagymás pogácsa - Fázisfotókkal

A másik felet hajtsd mellé.

Sajtkrémmel, reszelt sajttal hajtogatott medvehagymás pogácsa - Fázisfotókkal

A tésztát hajtsd össze. Pihentesd 15 percet.

Sajtkrémmel, reszelt sajttal hajtogatott medvehagymás pogácsa - Fázisfotókkal

15 perc pihentetés után ujjnyi vastagra nyújtsad ki.
Tetejét késsel rácsozd be.

Sajtkrémmel, reszelt sajttal hajtogatott medvehagymás pogácsa - Fázisfotókkal

Szaggasd ki pogácsaszaggatóval, tetejét a tojásfehérjével kend le.
180 fokra előmelegített sütőben süssed 25 percet.

25 perc sütés után ilyen csodálatos a végeredmény. Annyira gyönyörű, réteges és az illata is fantasztikus.

Sajtkrémmel, reszelt sajttal hajtogatott medvehagymás pogácsa - Fázisfotókkal

Szép rétegesek és nagyon finomak.

Sajtkrémmel, reszelt sajttal hajtogatott medvehagymás pogácsa - Fázisfotókkal

Sajtkrémmel, reszelt sajttal hajtogatott medvehagymás pogácsa - Fázisfotókkal

Sajtkrémmel, reszelt sajttal hajtogatott medvehagymás pogácsa - Fázisfotókkal

A receptet és a fotókat köszönjük Mátyás Cecíliának.

Én egy háziasszony vagyok, aki nagyon szeret sütni és főzni is. Örülök, ha másnak ezzel esetleg segíteni tudok. Azért posztolok sokszor, ilyen részletesen. Sokaknak nagy segítség. Rengeteg visszajelzést kapok.

Tetszett a recept? Oszd meg másokkal is.

Ha neked is van jól bevált recepted, amit szívesen osztanál meg a nagyvilággal, küldd el nekünk.

Facebook oldal: FreeMix>>>

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük