Vörös bársony muffin -Az egyik legszebb színű édesség receptje

Vörös bársony muffin -Az egyik legszebb színű édesség receptje

Utolsó frissítés: 2019-04-16

Vörös bársony muffin, gluténmentesen elkészítve, Madame Loulou céllisztből.

Vörös bársony muffin -Az egyik legszebb színű édesség receptje

Mit adjunk hozzá

Laktózmentes receptnél: 140 g magolaj, 200 g tojás (kb. 3-4 darab)

Normál receptnél: 140 g vaj, 200 g tojás (kb. 3-4 darab)

Vörös bársony torta ***gluténmentes porkeverék***>>>ITT!!!>>>

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 160fokra(légkeveréses) vagy 170fokra. Kenjük ki a formát olajjalvagy vajjal.

(1) Szórjuk a porkeveréket a tálba és adjuk hozzá a 140 g magolajat (laktózmentes recept) vagy a 140 g olvasztott vajat (normál recept) és a 200 g tojást (kb. 3-4 darab).

(2) Keverjük kb. 3 percig közepes sebességgel, amíg besűrűsödik és halvány színű lesz.

(3) Öntsük a keveréket a formába.

(4) Süssük kb. 45-50 percig, de végezzünk tűpróbát és ha nem ragad rá a tészta, akkor kivehetjük. Hagyjuk hűlni a formában 5 percig, majd tegyük egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.

Javaslat

Tálaljuk simán vagy töltsük meg krémmel.

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix.hu alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Célja, hogy írásaival inspirációt, erőt és pozitív energiát adjon az embereknek. A szakmája egyben a szenvedélye is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük