Pihe-puha, édes, mákos, házi zsemle - gluténmentes recept

Pihe-puha, édes, mákos, házi zsemle – gluténmentes recept

Utolsó frissítés: 2021-10-18

Pihe-puha, édes, mákos, házi zsemle – gluténmentes recept

Gluténmentes zsemle egyszerű recept alapján.

Pihe-puha, édes, mákos, házi zsemle - gluténmentes recept

275 g Schar B gm liszt
1 zacskó szárított élesztő
2 tojás
150 g vaj
2 evőkanál cukor
14 evőkanál tej

5 evőkanál cukor

1 zacskó vaníliás cukor

Kézi mixer dagasztó spiráljával 10 percig dagasztod a tésztát.
Letakarod, langyos helyen keleszted 1 órán át.
Rizslisztes lapon nyújtod, formázod.
Sütőpapíros tepsire helyezed.
Keleszted fél órát.
Tetejét lekened felvert tojással. Meghinted mákkal és a kezeddel finoman kissé lenyomkodod, hogy majd ne essen le róla.
Előmelegített sütőben sütöd. 180 fokon 30 percet kell sütni.

Miklós Edit

Interjúk >>>ide kattintva>>>olvashatóak!!!

Ha Te is szeretnéd cégedet, termékedet, tevékenységedet interjú keretében bemutatni várjuk megkeresésedet: info@freemix.hu

Facebook oldalunk:

FreeMix   >>>

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix.hu alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Célja, hogy írásaival inspirációt, erőt és pozitív energiát adjon az embereknek. A szakmája egyben a szenvedélye is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük