Karácsonyi sütemény – illatos, édes, gluténmentes
Egyszerű receptből ünnepi finomság.
Hozzàvalók:
1 tojàs
160 gramm olvasztott vaj
fél narancs kifacsart leve
fél doboz tejföl
egy marék dió reszelve
1 zacskó sütőpor
1 zacskó Madame Loulou gyömbéres keksz gluténmentes lisztkeverék>>>ITT!!!
Elkészítés
Melegítsük elő 150 fokra a sütőt.
Tegyük egy tàlba a lisztkeveréket, olvasztott vajat.
Keverjük 2 percig, amíg a tészta morzsaszerűvé vàlik.
Adjuk hozzà a tojàst, reszelt diót, a narancslét.
Kavarjuk a tésztàt alaposan össze, majd nyújtsuk kívànt vastagsàgúra és szaggassuk ki.
20-25 percig süssük 150 fokon.
Díszíthetjük Madame Loulou cukormàzzal. (lásd itt)
Érdemes kipróbàlni, nagyon egyszerű az elkészítése,a keksz pedig varàzslatosan finom.