Gluténmentes recept lépésről-lépésre.
Kóstoltál már házi kenyeret? Próbáld ki a Labetának azt a céllisztjét, amelynek segítségével gyönyörű barna színben pompázó kenyeret lehet sütni.
Külseje ropogós, belseje pihe-puha. Az íze elképesztően jó. A recept pedig egyszerű. Az pedig hogy édes vagy sós feltétet kap, már csak rajtad múlik. Ez a kenyér nem fog csalódást okozni neked. Nem tartalmaz laktózt és glutént sem.
490 g keverék+ 10 g szárított élesztő
langyos víz
Keverjük a céllisztet és az élesztőt, adjunk hozzá 430-470 ml langyos vizet.
Kézi mixer dagasztó spiráljával dagasszuk ki a tésztát és helyezzük sütőpapírral bélelt formába.
60-75 percig hagyjuk kelni. Letakarva.
Sütjük 170-180 ° C-on körülbelül 60 percig. Előmelegített sütőben.
Kenyérsütőgépben is elkésztíthető!
Tippek:
Adjunk hozzá 60 g napraforgómagot, vagy lenmagot, szezámmagot.
Adhatunk hozzá egy ½ nagyon apróra vágott nyers hagymát.
Vagy fél hagymát apróra vágunk,kevés olajon megpirítjuk és egy evőkanál vajat is adunk hozzá és végül e evőkanál kockákra vágott kemény sajtot.