Munkaerőt keresel? Így találhatod meg a legrövidebb úton a megfelelő személyt

Munkaerőt keresel? Így találhatod meg a legrövidebb úton a megfelelő személyt

Tippek és ötletek, ha a legjobb munkaerőt szeretnéd megtalálni az üres pozíciókra!

Hosszú hónapokon át tartó munka előzte meg a JÓDolgos állásközvetítő portál megszületését. 2019 januárjában indult útjára az a honlap, ami segítség mind a munkavállalóknak, mind a munkáltatóknak.

A kétgyermekes édesanya Györkös-Tavaszi Mónika nagy álma teljesült a portállal. A cél ugyanis egy olyan hiánypótló oldal volt, ami teret ad az alkalmi, beugrós, szezonális munkáknak, ez pedig valós segítséget jelenthet az embereknek, hiszen akinek keresetkiegészítésre van szüksége, itt másodállást is találhat.

A cél az egyszerű, könnyen átlátható portál létrehozása volt. Nagyon felhasználóbarát az oldal, egyértelmű az elvárás, az anyagiak, a kifizetés.

Egy hirdetés minden kérdésükre választ ad, ha esetleg mégsem, tudnak kérdezni a munkáltatótól üzenőboxban. Egyszer kell megadniuk alapadataikat, végzettségre/szakmára/tapasztalatra vonatkozó információkat és utána minden jelentkezés csupán pár kattintás.

Ráadásul ez a portál a munkáltatóknak is óriási segítség. Felgyorsíthatja és megkönnyítheti az egész kiválasztási folyamatot. Most erről beszélgetünk a JóDolgos állásközvetítő portál tulajdonosával, üzemeltetőjével.

Miben más ez az oldal a többi álláskereső portálhoz képest?

Lényegében azért, mert az egyszerűsített foglalkoztatás köré épül, ami azt jelenti, hogy alkalmi és szezonális munkák hirdetésére jön létre.

A honlap végigkíséri a jelentkezési folyamatot. Ami nagy segítség a munkáltatók számára.

Igen! A munkáltatónak minden információ biztosított a jelentkezőkről, ami alapesetben egy önéletrajzban szerepelne, ezen információ alapján (és további személyes/ telefonos egyeztetés után) meghozható a döntés, hogy kit választanak ki a munkára. Amennyiben a honlap felületén is bejelölik a kiválasztott munkavállalót, és kölcsönös megállapodás történik, úgy a rendszerből letölthető az egyszerűsített foglalkoztatás köré épülő dokumentáció is: egyszerűsített munkaszerződés, foglalkoztatási igazolás és jelenléti ív. Ezzel a HR-esek válláról kívántuk levenni a terhet a megnövekedett adminisztráció miatt, ami az egyszerűsített foglalkoztatással jár.

Az oldalon részmunkaidős és teljes munkaidős állásokat is lehet találni. Ezen belül mind a fizikai, mind a szellemi munkák is helyet kapnak. De elsősorban jelenleg inkább a fizikai munkákra fókuszáltok. Egészen pontosan mi a kínálat?

https://jodolgos.hu/

Alkalmi munka

Szezonális munka: mezőgazdasági és turisztikai idénymunka

Filmipari statiszta munka (ez is az egyszerűsített foglalkoztatás egyik formája)

Részmunkaidős állás

Teljesmunkaidős állás

Diákmunka

Háztartási foglalkoztatás

ORSZÁGOSAN, CSAK belföldön

Miért érdemes egy munkavállalónak erre az oldalra regisztrálni? Milyen szolgáltatásokat kapnak tőletek?

A munkavállalók 30 napos – 360 napos előfizetésig terjedően választhatnak összesen 4 csomagból. Az előfizetés időtartama alatt (például 30 napos esetén 30 napig) korlátlan számban tehető fel hirdetés, ezek az előfizetés lejártával eltűnnek az oldalról.

Ha konkrétan egyszerűsített foglalkoztatásról van szó, akkor 3 dokumentumot tudnak letölteni minden hirdetésnél a kiválasztott munkavállalóhoz kapcsolódóan: egyszerűsített munkaszerződés, foglalkoztatási igazolás, jelenléti ív.

Minden hirdetéshez 5 fájlt tölthetnek fel a munkáltatók, amelyek a kiválasztott munkavállalók számára lesznek elérhetőek.

Amikor rövid ideig szól a foglalkoztatás, akár csak 1 napig, de munkába állás előtt szükséges a munkavédelmi előírások áttanulmányozása, jól jöhet, ha a munkavállaló hozzáfér ehhez a dokumentumhoz online, és nem kell ezzel rabolni a munkaidőt, illetve nem kell egy oktatónak/ HR-nek minden egyes munkavállalót „leoktatni”. De arra is használható például a dokumentumfeltöltési lehetőség, hogy egy nagyobb gyárban térkép készül a munkavégzés helyének megközelítéséről.

Végül még egy plusz szolgáltatás, ami a munkáltatónak „jár”, ami egy előszűrés. Erről mit kell tudni?

Minden hirdetésnél a munkáltató meghatározhat elvárásokat, amiket kötelezőnek vagy opcionálisnak jelölhet meg. A jelentkezőknek be kell jelölniük az oldalon jelentkezésnél, hogy melyik elvárásoknak felelnek meg. Amennyiben a munkáltató által kötelezőnek jelölt nem teljesül, úgy nem engedi tovább a jelentkezést a rendszer. Ezt hívjuk „előszűrésnek”.


A fenti extrákat mindegyik csomag tartalmazza?

Igen, ezek az „extrák” benne vannak mind a 4 csomagban. A különbség csak az időtartamra vonatkozik illetve az idő előrehaladtával kedvezőbb lesz az ár.

(Részletek a honlapon, ide kattintva! A Szerk.)


Egyszeri hirdetésre van lehetőség?

Igen, létezik egy 5. opció, amit nem nevezek csomagnak, hiszen ez egy egyszeri hirdetési lehetőség 500 Ft + áfáért magánszemélyeknek, akik például háztartási foglalkoztatottat keresnek. (bébiszitter, idősgondozás, kertész…stb)

Hogy talál egymásra az oldalon a munkavállaló és a munkaerő?

A munkavállalónak megtetszik egy munka/állás, regisztrál munkavállalóként, majd adott hirdetésnél bejelöli, hogy melyik elvárásoknak felel meg. Konkrét időpontok például alkalmi munka esetén, melyik időtartamot/időpontot választja a munkavégzésre, és jelentkezik. Ezután a munkáltató/ hirdető megkapja a munkavállalók tömörített önéletrajzát.

Az oldal sikeresen működik, hiszen több sikeres egymásra találáson vagytok máris túl.

Igen, ez így van. Főleg az alkalmi munkáknál kaptunk visszajelzést, hogy a jelentkezők mehetnek dolgozni. Illetve rengetegen keresik, böngészik a jodolgos.hu-t a statisztikáink szerint.

Milyen gyorsan talál nálatok a munkaadó munkaerőt?

Ez sok tényezőtől függ. A munka leírásától, a fizetéstől, munkaidőtől, munkavégzés helyétől, munkaidőtől… Szóval tényleg rengeteg tényező befolyásolja ezt a kérdést. Alkalmi munkákra kicsit jobban fókuszálunk, igyekszünk pörgetni, mert tudjuk oda kell a leggyorsabban a munkaerő. Ott jellemzően meg is adnak bizonyos napokat vagy periódust a munkáltatók. Arra pár nap alatt jelentkeznek is az emberek. Van olyan munkakör, amire igen rövid idő alatt jelentkezik több ember is. És sajnos olyan eset is előfordul, ahol annyira elfogadhatatlanul alacsony a bér, hogy senki se jelentkezik. Mint láthatod, tényleg nem lehet egy általános adatot mondani arról, hogy ki milyen gyorsan találja meg a megfelelő munkaerőt.

https://jodolgos.hu/

A jodolgos.hu-n munkaerő közvetítők és diákszövetkezetek is hirdethetnek?

Igen! Főleg a munkaerő közvetítők választják a szolgáltatásainkat. Ez teljesen logikus egyébként, nekik ez egy aranybánya, hogy ilyen alacsony költségen „kapnak” jelentkezőket, rengeteg időt spórolhatunk nekik ezzel. Úgy gondolom, hogy az ár-érték arány számukra a legkedvezőbb.

Ha tehát munkáltatóként a megfelelő munkaerőt keresed, időt és energiát szeretnél megspórolni a kiválasztási folyamat során, akkor a jodolgos. hu nagyszerű segítség lehet. Érdemes regisztrálni és igénybe venni a fent említett szolgáltatásokat, hogy a lehető legrövidebb idő alatt mindenki megtalálhassa a megjelölt pozícióra azt az embert, munkaerőt, akit keres.

További részetek a honlapon!

>>>JóDolgos – az állásközvetítő portál>>>

Munkaerőt keresel? Így találhatod meg a legrövidebb úton a megfelelő személyt

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük