Szarvascsordát gázolt a Mecsek InterCity

Az augusztus 21-én, 19 órakor Budapestről Pécsre induló Mecsek InterCity nem sokkal 21.30 előtt Pincehely és Keszőhidegkút-Gyönk állomás között balesetet szenvedett, egy szarvascsordát gázolt.

A szarvascsorda a mozdonnyal ütközött, a vonat meghibásodás miatt megállásra kényszerült.

Egy egész szarvascsorda futott át a sínek előtt, a vonatvezető nem tudta elkerülni az ütközést, telibe találták az állatok a mozdonyt.

„Nem ijedtem meg. Sok mindent láttam és éltem át az elmúlt években. Sajnos ilyen is megtörténhet.” – mondta a vonat vezetője az egyik utasnak.

A vonatvezető rutinjának és lélekjelenlétének köszönhetően személyi sérülés nem történt, információink szerint egy nagyobb méretű szarvas pusztult el a baleset során.

Az éjszaka folyamán, a baleset után fél órával érkezett meg a bajba jutott vonathoz a segítség. Egy másik mozdonyt küldtek a vonat elvontatásához.

A balesetet szenvedett használhatatlanná vált, meghibásodott Mecsek IC-t Keszőhidegkút-Gyönk állomásra vontatták, majd ide érkezett meg az a mozdony, amivel végül elindulhatott a vonat Pécsre.

Így várakoztak emberek.

Az egyik utas beszámolója szerint az emberek nem érzékelték a balesetet.

„Annyit észleltünk csak, hogy megálltunk és nem volt áram. A vonatvezető és a kalauz jött és higgadtan tájékoztatta az utasokat a balesetről. Sokat álltunk, majd jött a segítség és elvontattak minket. Ott mindenki leszállhatott kicsit levegőzni, mert várni kellett arra a mozdonyra, ami végül elvitt minket Pécsre. „

Egy másik utas azt nyilatkozta, hogy az emberek nagyon türelmesek voltak.

„Nem pánikolt senki, nem idegeskedtünk, sajnáltuk szerencsétlen szarvasokat. Ők csak mentek a megszokott útvonalon, mi voltunk útban.”

A baleset miatt másfél órás késéssel érkezett meg az IC Pécsre.

A Dombóváron átszállással utazó utasok további közlekedését is megoldotta a MÁV, így mindenki biztonságban megérkezett a végső úti céljához.

FREEMIX

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük