Így készül a tökéletes gnocchi - Gyors, egyszerű, könnyű recept

Így készül a tökéletes gnocchi – Gyors, egyszerű, könnyű recept

Ha gnocchit készítesz ebédre, akkor nem lőhetsz mellé, mindig jó választás és a sikere garantált.

Laktató, finom, gyorsan megvan, ráadásul igen változatos ebéd. Ugyanis bármilyen szósz, bármilyen ízvilág illik hozzá, így bátran variálható és sosem lehet megunni.

A kedvencem az, amikor a gnocchi mellé könnyű, finom paradicsommártás kerül.

Így készül a tökéletes gnocchi - Gyors, egyszerű, könnyű recept

Mindezt ráadásul gluténmentesen is igen könnyű elkészíteni, mutatom a részleteket!

Hozzávalók: 

1 doboz Univerzális liszt porkeverék ***gluténmentes***>>ITT>>

400 ml víz

1 tojás

Elkészítés:

Mehetnek egy tálba a hozzávalók.

Keverjük csomómentesre. 

Formázzuk olyanra, amilyenre szeretnénk.

Tegyük forró vízbe és főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz felszínére.

Szűrjük le.

Tegyük egy tányérra és kínáljunk mellé szószt, mártást, húst, zöldségeket, reszelt sajtot, amit épp szeretnénk.

A paradicsommártáshoz én sűrített paradicsomot használok, és szárított fűszereket. Felforralom, pár percig kavargatom és ennyi. Nem bonyolítom túl.

Koronczay Edit

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix.hu alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Célja, hogy írásaival inspirációt, erőt és pozitív energiát adjon az embereknek. A szakmája egyben a szenvedélye is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük