Ezért szorongsz felnőttként – 5 gyermekkori emlék, mely kísért egész életedben A szorongás bonyolult állapot.

Ezért szorongsz felnőttként – 5 gyermekkori emlék, mely kísért egész életedben

Ezért szorongsz felnőttként – 5 gyermekkori emlék, mely kísért egész életedben

A szorongás bonyolult állapot. Az életedben bármikor bekövetkezhet, és sok különböző dolog van, amelyek potenciálisan kiválthatják vagy előidézhetik.

A gyermekkori tapasztalatok sok különböző módon befolyásolják a későbbi életet és előfordulhat, hogy a korábbi életetekben előforduló események, emlékek okolhatóak a szorongásért.

Van 5 olyan dolog, emlék, amire ha visszagondolsz gyerekkorodból, hajlamosabb lehetsz felnőttként a szorongásra.

Sok olyan dolog, ami befolyásolhatja a szorongással járó állapot kialakulásának valószínűségét, nem különösebben ritka, hogy mindez a gyermekkorba vezethető vissza.

Ezért szorongsz felnőttként – 5 gyermekkori emlék, mely kísért egész életedben A szorongás bonyolult állapot.

Ha a szorongás tünetekkel küzdesz, vagy aggódsz amiatt, hogy bármilyen okból kialakulhat nálad, beszélgethetsz egy szakemberrel arról, hogy mi folyik benned, mit tapasztalsz, ő segíthet neked. Emellett ötleteket is adhat arra vonatkozóan, hogyan kezelheted saját aggodalmaidat, amikor úgy érzed, ezek a kellemetlen tünetek jelentkeznek.

Addig is azonban itt egy kis segítség. Szakemberek szerint ugyanis a gyermekkorban átélt, megélt események jelentősen befolyásolják a későbbi személyiségünk és érzelmeink kialakulását.

Ezért szorongsz felnőttként – 5 gyermekkori emlék, mely kísért egész életedben

Zaklatás

A JAMA Psychiatry- ban közzétett 2013-as tanulmány megállapította, hogy azok a fiatalok, akiket zaklattak, akár testileg, akár lelkileg, azok nagyobb valószínűséggel szorongásos tüneteket fognak észlelni magukon felnőtt korukban. Ilyen például a depresszió, a szorongás, a pánik. Bár nem mindenki érvényes ez, de érdemes megjegyezni, hogy mind az erőszakoskodó, mind a zaklatás áldozata nagyobb valószínűséggel tapasztalja ezt a dolgot egy kicsit később az életben.

Szorongó szülők

A Child Mind Intézet egyik cikkéből kiderül, hogy amikor a gyerekek rendszeresen látják a szüleik aggodalmát, teljesen beleélik magukat ebbe a helyzetbe. Annyira, hogy ez az aggódás, szorongás felnőtt korukban is gyakran jelentkezhet. A szülők mintáját viszik tovább.

Soha nem voltál hajlandó kockázatokat vállalni játék közben

Ha gyermekkorodban a szüleid túlféltettek és nem engedték, hogy játék közben kockázatot vállalj, akkor később ez hajamossá tehet a szorongásra. Hiszen gyerekként mindig féltél attól, mi lesz ha… Egy Pszichológia című 2011-es tanulmány   megállapította,  hogy a muszáj a lehetséges veszélyforrásokkal, kockázatokkal megismerkedni gyerekként, hogy az állandó félelem ne legyen később jelen az életben.

Tartós stressz

Az Alvarado Parkway Intézet egyik weboldalán tette közzé, hogy a hosszabb ideig tartó jelentős stresszhelyzetben élő emberek jobban hajlamosak a szorongásra. Ha gyermekkorod általában stresszes volt, ez azt jelentheti, hogy sokkal jobban hajlamos vagy a szorongásra, mint azok az emberek, akik nem tapasztaltak ilyen helyzeteket.

Anya, te vagy a Jézuska? – Csodaszép, elgondolkodtató vallomás

Nem érezted a szüleid szeretetét

Ha olyan családban nőttél fel, amelyben a szeretet nem volt igazán jelen, akkor ez hosszabb távon igen befolyásolja az érzelmeidet.

A Psych Central egyik tanulmánya szerint azok a felnőttek, akik gyermekkorban nem érezhették a szüleik szeretetét, a boldogságot, nagyobb valószínűséggel küzdenek majd felnőttként szorongással, depresszióval.

Bár számos olyan tényező befolyásolhatja, hogy kialakul-e olyan állapot, mint a szorongás, csak rajtad múlik, hogy ezt hogyan kezeled.

A múltban történteket nem kell elfojtani, hanem időt kell adni a megértésre, feldolgozásra ahhoz, hogy tovább tudj lépni.

Miklós Edit

Forrás: mysticalraven

Interjúk >>>ide kattintva>>>olvashatóak!!!

Ha Te is szeretnéd cégedet, termékedet, tevékenységedet interjú keretében bemutatni várjuk megkeresésedet: info@freemix.hu

Facebook oldalunk:

FreeMix     >>>

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük