Korrupt főorvosnő - Hamis orvosi igazolásokat állított ki pénzért

Korrupt főorvosnő – Hamis orvosi igazolásokat állított ki pénzért

Korrupt főorvosnő – Hamis orvosi igazolásokat állított ki pénzért

A 63 éves orvosnőt 2021 nyarán már kihallgatták, a megbízhatósági vizsgálaton megbukva, a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján vesztegetés elfogadása bűntettével gyanúsították meg.

A rendőrök már akkor gyanították, nem elszigetelt esetről lehetett szó. Az eltelt hónapokban végzett nyomozói munka megerősítette az üzletszerűségre vonatkozó gyanújukat.

Hónapok óta tartott az az üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának gyanúját alátámasztó bizonyítékok összegyűjtésére irányuló nyomozói munka, amelyben 2022. április 26-án reggelre időzítették az elfogást.

Tanúk felkutatása, kihallgatása, szervezeteknek, intézményeknek, bankoknak küldött adatkérések, a kapott információk összefésülése, elemzése, értékelése, a nyomozás soron következő lépéseinek megtervezése, végrehajtása előzte meg a három helyszínen végrehajtott realizálást.

Korrupt főorvosnő - Hamis orvosi igazolásokat állított ki pénzért
Korrupt főorvosnő – Hamis orvosi igazolásokat állított ki pénzért

Egy fővárosi és két Pest megyei címre érkeztek a rendőrökkel és bűnügyi technikusokkal megpakolt szolgálati autók, a doktornő és bűnös tevékenységében segédkező társa elfogása és előállítása mellett párhuzamosan zajlottak a kutatások.

A doktornő fővárosi otthonában a rendőrök adathordozókat, telekommunikációs eszközöket, iratokat, banki iratokat, betegdokumentációs feljegyzéseket, valamint két személygépkocsit lefoglaltak.

Korrupt főorvosnő - Hamis orvosi igazolásokat állított ki pénzért
Korrupt főorvosnő – Hamis orvosi igazolásokat állított ki pénzért

Az asszony tevékenységében közreműködő 51 éves társa lakásán is folyt kutatás. A rendőrök onnan sem távoztak üres kézzel, pénz, telefonok, adathordozók és 5,4 millió forint került a bűnjel kamrába.

Korrupt főorvosnő - Hamis orvosi igazolásokat állított ki pénzért
Korrupt főorvosnő – Hamis orvosi igazolásokat állított ki pénzért

Az előállítást követő kihallgatáson a gyanúsítás vesztegetések sorát vonultatta fel a 2017. és 2020. év közötti időszakra vonatkozó bizonyítékok alapján.

A gyanú szerint a doktornő legalább öt alkalommal,

alkalmanként 200 ezer forintért cserébe

intézett egyik „ügyfelének” valós tünetek nélküli, hamis kórjelentést. A kiállított igazolás alapján az „ügyfél” halasztást kapott szabadságvesztése letöltésére, magyarán nem kellett büntetés-végrehajtási intézetbe vonulnia.

Ugyanez az ember a bírósághoz benyújtott halasztási kérelmek alátámasztása érdekében kiállított orvosi igazolásokért is fizetett 500 ezer forintot.

Facebook oldalunk: FreeMix       >>>

Akadt olyan is, aki bírósági tárgyalásán nem akart megjelenni, ezt a doktornő egy több százezer forintos mobiltelefonért, illetve 200 ezer forintért cserébe igazolta le.

Volt, akitől nem fogadott el egy fillért sem:

Szintén orvos végzettségű férjének egy állítólagos egészségügyi tudományos kutatás címén azt intézte el, hogy reintegrációs őrizetét lakóhelyén túl Veszprém megyére is kiterjessze a bíróság.

Tekintve, hogy jachtjuk Balatonfüreden horgonyzott.

Jelenleg 11 olyan emberről van a rendőröknek tudomása, akik rendszeresen fizettek neki azért, hogy papíron kórházban ápoltként szerepeljenek.

Persze az intézménybe csak akkor tették be a lábukat, amikor egy újabb időszakra kellett az igazolás és vitték a borítékot.

Alkalmanként 25 ezer forint cserélt gazdát egy-egy ilyen igazolásért, volt, aki tízszer élt ezzel a lehetőséggel, összességében ezzel 1 millió forint vándorolt a köpenyzsebbe.

Korrupt főorvosnő - Hamis orvosi igazolásokat állított ki pénzért
Korrupt főorvosnő – Hamis orvosi igazolásokat állított ki pénzért

Az „ügyfeleket” a doktornő munkatársa verbuválta, általában őt keresték meg előzetesen a hamis orvosi igazolásokat igénylők.

Kérdéseivel felmérte az általános állapotot, esetleges alapbetegségeket, mivel azok hiánya felnyomta az árat.

Az 51 éves férfi „beárazta” a pácienseket, majd összehozta a gyorsan lezajló találkozókat, munkájáért alkalmanként 5-20 ezer forintban részesült.

A Pest megyei gazdaságvédelmi nyomozóknak vannak olyan információik, amelyek arra utalnak, a doktornő és társa ténykedése nem 2017-ben, hanem évekkel azelőtt kezdődött.

Ennek tükrében a jövőben bővülhet az esetszám, illetve

több tízmillió forintra gyarapodhat a bűnös úton szerzett, illegális bevétel összege.

A 63 éves doktornő ellen üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya.

Az őrizetbe vett asszony letartóztatását kezdeményezték, az ügyészség pedig egyetértett a személyi szabadság legszigorúbb korlátozásával, amelyről a bíróság hivatott dönteni.

Korábbi hír az üggyel kapcsolatosan:

2021. 07. 07.

A Pest megyei rendőrök vesztegetés elfogadása bűntette miatt indítottak eljárást.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) megbízhatósági vizsgálatot kezdeményezett egy Pest megyei kórház osztályvezető főorvosával szemben.

Információ merült fel arra vonatkozóan, hogy hamis orvosi igazolások kiállításával segítséget nyújt börtönbüntetésre ítélt embereknek a büntetésük letöltésének elhalasztásában. 

Ezek alapján az érintett főorvossal szemben megbízhatósági vizsgálatot rendeltek el.

A szolgálat tárgyalótisztje 300.000 forintot ajánlott fel azért, hogy az orvos egy megfelelő, hamis igazolást adjon ki részére, amellyel a rá kiszabott börtönbüntetés halasztását kérelmezheti. 

A vizsgált főorvos a kérés teljesítésébe beleegyezett, és a felkínált összeget a tárgyalótiszttől átvette.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján a Pest megyei rendőrök a doktornőt vesztegetés elfogadása bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

police.hu

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük