Mik azok a bizonyos csőtörésre utaló, árulkodó jelek?

Mik azok a bizonyos csőtörésre utaló, árulkodó jelek?

Mik azok a bizonyos csőtörésre utaló, árulkodó jelek?

Vannak tünetek, amik finoman szólva is beszédesek. És igen, vannak tünetek, amikre senki sem vágyik, amiket legszívesebben mindenki elkerülne, ám amelyek mégis a lehető legrosszabb időpontokban bukkannak fel. Mondjuk többek között azért, mert eleve sohasem alkalmas sem az idő, sem a hely egy kiadós be- vagy elázásra.

Mik azok a bizonyos csőtörésre utaló, árulkodó jelek?
Mik azok a bizonyos csőtörésre utaló, árulkodó jelek?

A bokáig érő víz mindenkor garantálható?

Nem, hiszen nem minden csőtörés egyforma. Ez azt jelenti, hogy az aktuális állapot milyensége súlyosság tekintetében egy viszonylag széles skálán mozog. Van, ahol valóban brutális erővel tör ki a falból a víz és gyakorlatilag pillanatok alatt bokáig ér a megszökő nedvesség. De van ahol egy aprócska, icipici, eleinte alig észrevehető folt árulkodik arról, hogy valami nincsen rendben.

Többek között ezért is kezdődik minden a töréspont precíz helyének felfedezésével. Nem mindegy, hogy mekkora cső pattant el, az sem mellékes, hogy pontosan hol történt mindez. Mindenesetre, ha a víz elszökése szabad szemmel is jól látható, akkor mindenek előtt érdemes elzárni a főcsapot, ezzel megakadályozva a vízutánpótlást. Aztán jöhet az értesítés, cégünk felhívása! Kevesen rendelkeznek a piacon olyan kapacitással, amivel mi. Ugyanis a szerelés vitathatatlanul emberigényes feladat, ráadásul nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a minőségi, technológiai háttér sem nélkülözhető. Hiszen olykor a törés helye kifejezetten rejtett, tehát a kinyomozása óhatatlanul a körülményekhez legjobban passzoló technika bevetését igényli.

Milyen egyéb szakmai hozzájárulás elengedhetetlen az utólagos simításoknál?

Ez attól függ, hogy mennyire súlyos a probléma. A csőtörés elhárítás ezerféle lehet annak fényében, hogy mekkora átmérőjű vízvezeték törött el, hol helyezkedik el a gócpont stb. Viszont az kétségtelen tény, hogy nem egyszer kőművesre, festőre vagy burkolóra is szükség lehet az utómunkálatokban. Illetve, ha a fal átázása az, ami a legnagyobb problémát jelenti, akkor célszerű időt szánni a falak kiszárítására, akár páramentesítő készülék bevetésével, mert így megelőzhető a penésztelepek feltűnése.

Vendégcikk

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük