Brutális kegyetlenséggel ölték meg a nőt 29 évvel ezelőtt. Elkapták az elkövetőket - Videó

Brutális kegyetlenséggel ölték meg a nőt 29 évvel ezelőtt. Elkapták az elkövetőket – Videó

Egy huszonkilenc évvel ezelőtt brutális kegyetlenséggel elkövetett emberölést derítettek fel a Bács-Kiskun megyei rendőrök – jelentették be szerdán Kecskeméten.

    Kovács Gábor, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője sajtótájékoztatón elmondta: 1993 őszén nyereségvágyból, brutális kegyetlenséggel öltek meg egy egyedülálló, özvegy nőt Soltvadkerten.

Brutális kegyetlenséggel ölték meg a nőt 29 évvel ezelőtt. Elkapták az elkövetőket - Videó

1993. szeptember 30-án soltvadkerti házában ismeretlen tettesek megölték az ott lakó özvegyasszonyt, majd a lakásban végzett kutatás eredményeként megtalált -­­ a jelenlegi adataink szerint több százezer forint – készpénzzel elhagyták a helyszínt. Az ügyben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság (továbbiakban: BKMRFK) nyomozást indított.

„A nyomozás során ekkor az elkövetők kilétét nem sikerült megállapítani. A rendőrök azonban nem feledkeztek meg az ügyről, az elmúlt évtizedekben több nyomozati cselekményt végeztek.”


    Az ügyben két évvel ezelőtt újították fel a nyomozást, számos közvetett tanút hallgattak ki, és DNS-vizsgálattal azonosítottak két, a bűncselekmény elkövetésekor még csak 22 éves román állampolgárt- ismertette.

Egy, a helyszínen hagyott cigaretta csikken megtalált DNS volt az egyik fontos bizonyítéka a 2020 szeptemberében újra megindított nyomozásnak. A Bács-Kiskun megyei rendőrök kitartó munkájának, valamint a technikai eszközök és lehetőségek fejlődésének köszönhetően sikerült beazonosítani a feltételezett elkövetőket, egy éves 51 nőt és egy 51 éves férfit.


    Az egyik gyanúsítottat, egy nőt – bűnügyi jogsegély útján, nemzetközi elfogatóparancs alapján – májusban vették át a román igazságügyi szervektől. Férfi társát – aki más bűncselekmények miatt jogerős börtönbüntetését töltötte Romániában – ideiglenesen, az eljárás lefolytatásának idejére hozták át Magyarországra – tette hozzá.

MTI/police.hu

Facebook oldalunk: FreeMix       >>>

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük