29 éves férfit gázolt el a vonat kedden este Komlón - Súlyos sérülésekkel szállították kórházba

29 éves férfit gázolt el a vonat szerda este Komlón – Súlyos sérülésekkel szállították kórházba

29 éves férfit gázolt el a vonat szerda este Komlón – Súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Szerda este súlyos baleset történt Komlón. A helyi közösségi média csoportokban felröppent a hír, hogy gyermeket gázolt a vonat.

„Elütött a vonat egy gyereket elvileg.” – írták többen is a baleset után. „Fülhallgató volt a fülében, nem figyelt.” – tették hozzá a szemtanúk.

Akik látták a balesetet azt mondták, a fényjelző és a sorompó is megfelelően működött. A balesetet egyértelműen a figyelmetlenség okozta. Állítják.

„Én sem tudok a srácról, csak annyit, hogy zenehallgatás es telefonozás közben lehajtott fejjel sétált át a sorompónál, és jött a vonat.. de, hogy azóta mi van a sráccal, nem tudom. „- írta egy másik szemtanú.

A Volánbusz – Komlói tömegközlekedés Facebook oldalán ma reggel a hivatalos közlemény is megjelent. Íme a súlyos baleset pontos részletei.

„Szerda este nem sokkal tíz óra előtt baleset történt Komlón a Pécsi úti vasúti átjáróban, ahol eddig ismeretlen körülmények között egy fiatal férfi a tilos jelzés ellenére a vonat elé lépett, ami elsodorta őt. A balesetben a 29 éves férfi súlyosan megsérült, a mentők kórházba szállították.”

Szemtanúk beszámolója szerint a férfi a mobiltelefonját nézegette, miközben az átjáró labirintuskorlátos részén halad át, bár többen kiabáltak neki és az érkező vonat is kürtölt, továbbhaladt a sínekre, ahol elsodorta a Dombóvár felől érkező szerelvény. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja, hivatalos közlemény eddig nem jelent meg, sem a rendőrség, sem a MÁV részéről.”

” Úgy tudjuk a baleset sérültje egy ukrán származású 29 éves férfi, aki Komlón dolgozik, helyismerete tehát elvileg lehetett. A szóban forgó személyvonat azonban szerdán csaknem 50 perc késésben volt, ebben a késő esti időpontban nem megszokott a vonatközlekedés Komlón, akár még az is közrejátszhatott a balesetben, hogy talán nem számított érkező vonatra a baleset sérültje, bár ez is nehezen magyarázható, hiszen a fénysorompó rendesen működött, a tilos jelzés egyértelmű volt. „

29 éves férfit gázolt el a vonat kedden este Komlón - Súlyos sérülésekkel szállították kórházba
29 éves férfit gázolt el a vonat kedden este Komlón – Súlyos sérülésekkel szállították kórházba

️”A balesetben résztvevő vonat a helyszínelést követően szerelvénymenetben, tehát utasokat nem szállítva, késő este tért vissza Dombóvárra, a járat autóbuszos pótlása információink szerint nem történt meg. „

Facebook oldalunk: FreeMix       >>>

„Három hónap alatt, ez már a második elütéses vonatbaleset Komlón, ezúton mi is kérjük a lakosságot, hogy fokozottan figyeljenek a vasúti átjárókban, mert a Dombóvár-Komló vasútvonal él, naponta többször közlekednek rajta járatok. A síneken való átkelés csak a kijelölt átjárókban, csak szabad jelzés esetén, de még ekkor is alaposan körülnézve történjen. A baleset sérültjének jobbulást, gyors felépülést kívánunk.” – olvasható a Volánbusz – Komlói tömegközlekedés posztjában.

Forrás, kép: Volánbusz – Komlói tömegközlekedés Facebook oldala

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük