2 halálos lakástűz történt éjjel - Két ember vesztette életét

2 halálos lakástűz történt éjjel – Két ember vesztette életét

2 halálos lakástűz történt éjjel – Két ember vesztette életét

Két halálos lakástűz is történt keddről szerdára virradó éjjel: egy ember a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nyíriben, egy másik pedig Pécsen halt meg – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerdán.

    Azt írták, hogy kedden huszonhárom óra körül érkezett a katasztrófavédelemhez jelzés, amely szerint Nyíriben tűz miatt életét vesztette egy ember. A tűzoltóegység egy Kossuth Lajos úti családi házhoz vonult ki, amelynek egyik szobájában egy ágy égett.


    A tűzoltók a két négyzetméteren izzó részeket eloltották, azonban az ágyban fekvő ember életét már nem lehetett megmenteni.


    A tüzet feltehetőleg dohányzás okozta, a pontos körülményeket tűzvizsgálat során fogják feltárni – írták.


    Közölték azt is, szerdán hajnali négy órakor egy pécsi sorházban keletkezett tűzről érkezett bejelentés a katasztrófavédelem műveletirányítási központjába.

A háromlakásos Hársfa úti sorház egyik harminc négyzetméteres lakásában keletkezett tűz, két szoba teljes egészében égett, az ott felhalmozott szemét és bútorok kaptak lángra.


    A tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak, a szomszédos lakásból pedig két embert és egy kutyát mentettek ki. A tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát vizsgálják.


    Az OKF felhívta a figyelmet arra, hogy a hasonló tragédiák füstérzékelő készülékek használatával elkerülhetők lennének.

MTI/Katasztrófavédelem

Facebook oldal: FreeMix>>>

Legyél a támogatónk, segítsd a FreeMix működését!

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük