baleset

Brutális baleset történt az autópályán – Egy ember meghalt, többen megsérültek

Kövess és oszd meg:

Brutális baleset történt az autópályán – Egy ember meghalt, többen megsérültek

Egy külföldieket utaztató jármű tegnap szenvedett balesetet az M5 autópályán. Egy ember meghalt, mindenki más megsérült.

Ahogy arról hírt adtunk, a Bács Vármegyei rendőrök akarták igazoltatni 2022. január 5-én délután a magyar honosságú személygépkocsit az M5 autópálya Budapest felé vezető oldalán.

Az autó a rendőrök többszöri jelzésének ellenére sem állt meg, nagy sebességgel haladt a főváros felé.

Amikor Táborfalvánál 15 óra előtt nem sokkal letért az útról és fának csapódott. Egy 24 éves török férfi meghalt, a többi –21 és 19 éves török, 35 és 17 éves csecsen, 25 éves indiai és további egy ember /azonosítása folyamatban/- utas mind megsérültek.

A 36 éves moldáv sofőr kiszállt az autóból és elmenekült.

A rendőrök a helyszíntől körülbelül egy kilométerre, 17 óra magasságában, eszméletlen állapotban találtak rá.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntette és halálos közúti baleset okozása miatt büntetőeljárás keretében vizsgája a történtek összes körülményét.

A napokban is történt hasonló, amikor a Pest Vármegyei Rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának jelzése alapján január 4-én este egy szerb honosságú személyautót akartak igazoltatni. A rendőri egységek egyértelmű jelzésére a 31 éves sofőr nem reagált, továbbhajtott.

Az autót a rendőrök kilométereken át követték, az M1 autópálya 8-as kilométerszelvényében sikerült biztonságosan kivezetniük a forgalomból. A lassú, de még guruló autóból a 31 éves férfi kiugrott, ami neki ütközött az egyik szolgálati gépkocsinak, sérülés szerencsére nem történt. Szökési kísérlete esélytelen volt, a rendőrök azonnal bilincselték.

A szerb férfi autójában hét, magát indiai állampolgárnak valló migráns utazott, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, őket a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket jelzett, vele szemben járművezetés ittas állapotban vétségének, valamint embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.1

4 képGALÉRIA MEGNYITÁSA

Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Kövess és oszd meg:

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük