12 brutálisan jó takarítási trükk és a lakásod csillogni-villogni fog

12 elképesztő takarítási trükk és a lakásod csillogni-villogni fog

Olyan tippeket hoztunk, amelyek segítségével a takarítás ezentúl egyszerűbb, az eredmény pedig sokkal látványosabb lesz.

12 brutálisan jó takarítási trükk és a lakásod csillogni-villogni fog

Íme 12 elképesztő takarítási trükk és a lakásod csillogni-villogni fog.

A takarítás egy olyan feladat, amit akkor is el kell végeznünk, ha épp nincs kedvünk, vagy szűkösen állunk az idővel.

Ha egyszer elhanyagoljuk, akkor utána sokkal nehezebben fog menni és több időt is fog igénybe venni.

 Léteznek olyan háztartási munkák, amelyek ráadásul különösen nagy nehézségek árán hoznak eredményt, vagy pedig még úgy sem. Ilyen nehézségekben segítünk olvasóinknak. A ketkes.com összeszedte azokat a tippeket, ami nagyon megkönnyíti majd a takarítást.

A takarítás csodás segítői:

Csillogó-villogó csaptelepek

Fogj egy papírtörlőt, ecettel nedvesítsd be és csavard a csaptelep köré. Hagyjad rajta 30-40 percet. Ezután távolítsad el a papírtörlőt, és egy másik kendővel, amit előtte babaolajjal benedvesítettél, töröld fényesre a csapot! Teljesen vízkőmentes és ragyogóan tiszta lesz!

A rozsdafoltok eltávolítása

Végy fél citromot, alaposan nyomkodd bele sóba, és így dörzsöld át a rozsdás felületeket. Minden ragyogni fog!

A szellőzőrácsok  

Tisztítás után alaposan kenjed be viasszal a szellőztető rendszer rácsait, így sokkal kevesebb por tud megtapadni rajta.

Így lesz hófehér a fürdőkád

Töltsük fel a fürdőkádat forró vízzel, és keverjünk el benne két adag oxigénes fehérítőszert. Hagyjuk így egy éjszakán keresztül. Reggel te is meg fogsz lepődni az eredményen!

Fényes gránitlapok

2 csésze vízben keverjünk el pár csepp folyékony szappant és 50 ml alkoholt. Ezzel az oldattal töröljük át alaposan a gránit felületeket. Ezután élvezzük munkánk gyümölcsét, minden fényesen ragyogó és tiszta lesz!

Valóban tiszta padló

A hagyományos szódabikarbóna kiváló eszköz a makacs szennyeződések eltávolítására, mind a csempéről, járólapról, mind a fugákból.

Mikrohullámú sütő

Egy tálba tegyünk vizet és egy szelet citromot. Állítsuk be 5 perces időre a mikrohullámú sütőt. A végeredmény valóságos csoda lesz!

A főzőlap takarítása

Keverj össze vizet, szódabikarbónát és egy kevés hidrogén-peroxidot. Nagyszerű és hatékony tisztítószer, mely a főzőlap legmakacsabb szennyeződéseivel is megbirkózik! A keverékkel alaposan kenjed be a tisztítandó felületet, hagyjad rajta 5-10 percig, majd egyszerűen töröljed le. Az eredmény magáért beszél!

A fa és műanyag vágódeszkák

Annak érdekében, hogy a vágódeszka újra semleges illatú legyen, egy félbevágott citrommal alaposan dörzsöljük be. Még jobb, ha előtte alaposan behintjük sóval, így az illattal együtt a foltokat is eltávolíthatjuk.

A műanyag deszkák használata után gyakori, hogy azok elszíneződnek. Ha azonban egy órára fehérítőben áztatod a deszkákat, azokat szinte újjá varázsolhatod!

Reluxa

Benedvesített kendővel történő áttörléssel gyorsan pormentessé válik a régóta nem tisztított reluxa is!

Bögre

Bármelyik citrusféle héjával könnyedén hófehérré varázsolhatod kedvenc bögrédet, meglátod, nyoma sem lesz tea- vagy kávéfoltnak!

Ragyogó fazekak és serpenyők

Ha a főzőedényeidben ecetet forralsz, majd rögtön utána szódabikarbónával alaposan átdörzsölöd, edényeid úgy fognak kinézni, mintha teljesen újak lennének!

Van még egy egyszerű módja az edények tisztává varázsolásának. Hintsünk az edénybe (lábasba, serpenyőbe) jó sok sót, majd egy fél burgonyával dörzsöljük óvatosan át. Ezután öblítsük le, töröljük szárazra, öntsünk bele egy kevés olajat és hevítsük nagy lángon körülbelül 30 percig. Az eredmény ragyogó lesz!

Használjad te is ezeket a nagyszerű trükköket, és meglátod, a takarítás lehet sokkal-sokkal egyszerűbb is!

forrás: ketkes

Interjúk >>>ide kattintva>>>olvashatóak!!!

Ha Te is szeretnéd cégedet, termékedet, tevékenységedet interjú keretében bemutatni várjuk megkeresésedet: info@freemix.hu

Facebook oldalunk: FreeMix       >>>

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük