Miért ne halogasd a fogorvost, ha fáj a fogad?

Miért ne halogasd a fogorvost, ha fáj a fogad?

Miért ne halogasd a fogorvost, ha fáj a fogad?

A fogfájás kellemetlen érzésével szinte mindenki találkozik legalább egyszer élete során. Ha a sajgó, kínzó tünettel nem foglalkozunk időben, akkor igen súlyos károkat okozhat, sőt akár a fog elvesztése is bekövetkezhet.

Éppen ezért ne várj, ne reménykedj abban, hogy majd jobb lesz a helyzet, hiszen magától nem fog megszűnni a fogfájdalom, hanem inkább keress fel időben egy jó szakembert.

Amikor váratlanul, egyik pillanatról a másikra belehasít a fogba a fájdalom és megállás nélkül hasogat, az bizony szörnyű érzés. Sokan ilyenkor házi praktikákat vetnek be a tünet enyhítése reményében. Öblögetnek, fájdalomcsillapítókat kapkodnak be, borogatják a fájó részt és közben csak telik az idő. A fogfájás egy jelzés. Jelez a szervezet, hogy valami baj van, éppen ezért az lenne a legfontosabb, hogy a lehető legrövidebb időn belül eljuss a fogorvoshoz!

A fogfájás nem játék.

Igen kemény gondokat okozhat, ha nem jutsz el időben szakemberhez. A nagyon komoly fájdalmaktól kezdve, a fogíny és fogágybetegségen át, akár a fog elvesztéséhez is vezethet, ha halogatod a fogorvost.

Érdemes túllendülni az esetleges gyermekkori rossz emlékeken, a negatív tapasztalatokon, a félelmen és itt az ideje keresni egy olyan szakembert, aki emberséges hozzáállásával, szakmai tudásával segít téged megszabadítani a kellemetlen fogfájástól és annak okozójától.

Akár éles, akár lüktető, akár tompa a fájdalom, mindenképpen fogorvosra lesz szükséged, méghozzá minél hamarabb.

A fogfájás mögött ugyanis különböző okok állhatnak.

Lehet, hogy egy letört fog, vagy a túl hideg/meleg étel/ital okozta a gondot, de az sem kizárt, hogy fogszuvasodás, tályog, fertőzés vagy más szájüregi gyulladás áll a kínzó tünet hátterében.

Minél tovább halogatod, annál súlyosabbá válhat a baj, éppen ezért nem érdemes a csodára várnod. Bármilyen erősségű fogfájás is kínoz, minél későbbre hagyod a probléma megoldását, annál nagyobb és komolyabb gond lehet belőle. Ráadásul a fogászati problémák idővel még súlyosabbá válhatnak, sőt akár meg is sokszorozódhatnak. Minél tovább várunk, annál több pénzünk bánhatja.

Fogfájás esetén ne halogasd a fogorvost!

Hiszen minél hamarabb mész, annál nagyobb az esélye annak, hogy egy kisebb beavatkozással megúszhatod a problémát. De ha csak tolod, tolod a szakember felkerését, akkor könnyen gyökérkezelés, vagy akár egy komolyabb, hosszabb ideig tartó, költségesebb beavatkozás is lehet a vége.

Nem szégyen a fogfájás, még a gyönyörű mosoly és a gondos, alapos odafigyeléssel ápolt, rendszeresen ellenőrzött fogak is kilyukadhatnak, letörhetnek, érzékennyé válhatnak. A kínzó és hirtelen bekövetkező fogfájdalmat szinte mindenki megtapasztalja élete során legalább egyszer.

A fogfájás hátterében többféle ok állhat, éppen ezért rendkívül fontos, hogy minél hamarabb kiderüljön, pontosan mi is okozza a bajt. Ezt pedig csakis fogorvos fogja tudni megállapítani, és a fogfájás kezelését ennek megfelelően elvégzeni!

A lényeg, hogy a lehető leghamarabb felkeresd a fogorvost.

Így biztosan elkerülhető az apró kellemetlenség súlyosabb fogproblémává válása. Ha időben lépsz, akkor valószínűleg csak rövid fogászati látogatások várnak rád és kevesebb kiadás, de ha halogatod, akkor bizony hosszú kezelésekre és jelentős pénzkiadásra számíthatsz. Éppen ezért szánj a fogorvosra időt, ne félj tőle és főleg, ne kerüld, ne halogasd.

Ne feledd, ha nem fáj a fogad, akkor is évente kétszer mindenképpen keresd fel a fogorvosodat. A rendszeres ellenőrzéssel ugyanis megelőzhető a fogak, az íny károsodása, a fogszuvasodás, a fogínybetegségek és a fogvesztés is.

Szánj rá időt és a nem fogod megbánni.

Vendégcikk

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük