Hogyan rendezzünk be egy otthoni edzőtermet

Hogyan rendezzünk be egy otthoni edzőtermet

Hogyan rendezzünk be egy otthoni edzőtermet

Az otthoni edzőterem nagyszerű módja annak, hogy rendszeresebben és gyakrabban iktasd be a testmozgást az életedbe. Jobban kéznél lesz, és kellemesebben fogod magad érezni, ha az igényeidhez igazíthatod.

A fotó forrása: Pixel-Shot / Shutterstock.com

A felszerelés elengedhetetlen

Bár az otthoni edzőterem mindenki számára egy kicsit mást jelenthet, a minőségi felszerelés egy alap, amelyhez tartani kell magad. Attól függően, hogy milyen sportot szeretnél űzni, alakítsd át a teret, legyen szó erőnléti edzésről, kardióról vagy akár jógáról. Kezdetnek szereld fel az edzőtermet fali tükrökkel, hogy ellenőrizni tudd az egyes gyakorlatok végzését, továbbá jó megvilágítással és minőségi padlóval.

Természetesen lehet klasszikus padlód is. De ha azt szeretnéd, hogy az edzőtermed professzionálisabb legyen, és nagyobb terhelést is elbírjon, például nehezebb súlyokat, akkor fektess speciális gumiból készült fitneszpadlóba. Ezek puzzle vagy táblák formájában kaphatók, és tetszőleges méretre állíthatod össze őket.

A fotó forrása: Maridav / Shutterstock.com

Erőnléti edzéshez

Az erőnléti edzés ideális a testalkat formálására és az izomtömeg növelésére, amit saját testsúlyoddal, fekvőtámaszokkal, guggolással, valamint eszközökkel is végezhetsz. A legtöbb segédeszköz halmozható és könnyű.

Az erőnléti edzés ideális mind a zsírégetéshez, mind az izomnöveléshez. Ideális mindenkinek, aki fitten akarja tartani magát. Az erőnléti edzés teljes egészében erősíti a testet, megelőzi a hátfájást és minimalizálja a stresszhormonok termelődését.

Mire lesz szükséged

súlyzókra

állványokra és multipresszre

kombinált edzőgépre

gumipántra

edzőkötélre

ferdepadra

fitneszlabdára

kondigépre

egyensúlyozó alátétre

bordásfalra

A fotó forrása: New Africa / Shutterstock.com

Kardióedzéshez

A kardió inkább állóképességi edzés, amely során zsírt és cukrot is égetsz. Dióhéjban a kardió egy olyan edzéstípus, amelynél nem terheled a testedet az edzéssel, hanem gyors és egyenletes mozgással bemelegíted. A pulzusod felgyorsul, bekapcsolódik a szíved, és elkezdesz bemelegedni.

A kardió arra kényszeríti a szervezetet, hogy több energiát használjon fel, ezért ideális a fogyáshoz. Emellett segíti a szervezet megfelelő működését és fitten tart.

Mire lesz szükséged

  • fitnesz szőnyegre
  • ugrókötélre
  • minőségi cipőre
  • edzőbiciklire
  • futópadra
  • elliptikus trénerre
  • kerékpárra háttámlával
  • step padra

Jógához és meditációhoz

Az élethez, a természethez, az egyensúlyhoz való hozzáállás. Vannak, akik a jógát a mentális és meditatív előnyei miatt szeretik, mások a fizikai egészségmegőrzés miatt. A jóga olyan gyakorlatok összessége, amelyek megtisztítják a testet, növelik a test állóképességét és fittségét, valamint javítják az idegrendszer működését. Rendszeresen alkalmazva segít a test nyújtásánál és erősítésénél, a relaxálásnál, a stressztől való megszabadulásnál, valamint a belső egyensúly és béke megtalálásánál.

A jóga nagyon sokoldalú, gyermekek, férfiak, nők, idősek és terhes nők egyaránt alkalmazhatják. Csak meg kell találni azt, amelyik a legjobban illik hozzád. A gyakorlásához valójában nincs szükséged sok mindenre.

Mire lesz szükséged

  • minőségi és csúszásmentes jógaszőnyegre
  • parafa blokkokra
  • takaróra (találd meg a számodra legmegfelelőbbet a BIANO ár-, és termék összehasonlító segítségével)
  • gyertyára és diffúzorra
  • törölközőre

Vendégcikk

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük