Hátulról támadtak járókelőkre, brutálisan bántalmazták őket - Videó

Járókelőkre támadtak, brutálisan bántalmazták őket – Videó

Járókelőkre támadtak, brutálisan bántalmazták őket – Videó

A Budapesti Rendőr-főkapitányság által közösség tagja elleni erőszak miatt folytatott eljárásban az eddig kihallgatott négy gyanúsítotton kívül már további hat külföldi ellen van érvényben elfogatóparancs. 

A fővárosban a 2023. február 11-ét megelőzően elkövetett támadások felderítésére a Budapesti Rendőr-főkapitányságon létrehozott nyomozócsoport folyamatosan dolgozik a bűncselekménysorozat felderítésén.

A budapesti nyomozók szorosan együttműködnek a német rendőrséggel.

Az eljárásnak jelenleg négy gyanúsítottja van.

Közülük egy német és egy olasz állampolgár letartóztatásban van, egy német állampolgár bűnügyi felügyeletét rendelték el, egy magyar állampolgár szabadlábon védekezik.

A bűncselekmény-sorozattal összefüggésben a BRFK korábban további három német állampolgár ellen (Wittklugel Clara Judith 22 éves, Schroeter Moritz Christian Leopold 21 éves, Dieckmann Emilie Samira 20 éves) adott ki elfogatóparancsot. 

A nemzetközi együttműködéssel folytatott nyomozómunka eredményeként a Budapesti Rendőr-főkapitányság által elfogatóparanccsal körözött személyek köre újabb három német állampolgárral bővült:

a körözött német állampolgárok

Aschoff Nele Philippine Maya, 21 éves nő 

Müntnich Paul Joscha, 26 éves férfi 

Guntermann Johann, 29 éves férfi

A Budapesti Rendőr-főkapitányság üzenete egyértelmű:

Nem tűrjük, hogy akár ideológiai alapon, akár anélkül emberekre támadjanak a fővárosban. A jogszabályok által lehetővé tett valamennyi eszközt igénybe vesszük, hogy az elkövetőket állampolgárságra, ideológiára, nemre való tekintet nélkül azonosítsuk, és lefolytassuk velük szemben az eljárást. 

Korábbi kapcsolódó közleményeink:

Közösség tagja elleni erőszak

A hajtóvadászat folytatódik

3 képGALÉRIA MEGNYITÁSA

Budapesti Rendőr-főkapitányság

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük