Mély nyaki ráncok - Ez a rossz szokás okozza

Mély nyaki ráncok – Ez a rossz szokás okozza

Mély nyaki ráncok – Ez a rossz szokás okozza. Emiatt jelennek meg gyorsabban a nyaki ráncok.

A nyak igen érzékeny testrészünk. Itt sokkal vékonyabb a bőr és a környezeti hatásoknak fokozottabban van kitéve. A mélyebb, jól látható nyaki ráncok már akár 20 éves kortól is megjelenhetnek.

A vízszintes nyaki ráncok megjelenését többnyire rossz szokásaink okozzák.

Elsősorban a rossz testtartás miatt alakul ki az úgynevezett „tech-nyak”. A mai modern világban szinte megállás nélkül használjuk a különböző okoseszközöket. Ha emailt írunk, ha sms-t, vagy ha csak megnézünk egy videót a telefonon, számítógépen, ezt mind-mind lehajtott fejjel, meghajlított nyakkal végezzük, ez pedig hosszútávon igencsak ráncosítja a nyakat.

A szakértők azt javasolják a napi arcápolási rutinba érdemes belevenni a dekoltázst és a nyakat is. Így elkerülhető az az éles kontraszt, amikor az arc szép sima, míg a nyak teli van láthatóan mély ráncokkal.

A nyaki ráncok megjelenésének elkerülésére több lehetséges megoldás is létezik a helyes testtartás – ne hajtsd le a fejed, ülj egyenesen – és az okoseszközök előtt töltött idő csökkentése mellett:

  • Az arcápolódat használd a nyakadra is.
  • A naptejet a nyakon is kell használni, hogy ezt a testrészedet is védd az UV-sugárzástól.  A túl sok napsütés, a fokozott UV-sugárzás ugyanis felgyorsítja az öregedést és a bőr elernyedését.
  • Végezz arcjóga gyakorlatokat az arcizmok erősítésére, a bőr megereszkedésének megelőzésére.
  • 40 éves kortól használj speciálisan a nyakra és a dekoltázsra kifejlesztett ápoló krémeket.
  • Gyengéd, felfelé irányuló mozdulatokkal masszírozd a nyakat minden alkalommal, amikor krémet használsz ezen a területen. Használhatsz speciális görgőt is a még jobb eredmény érdekében.

Miklós Edit

Facebook oldal: FreeMix>>>

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük