5 hiba, amelyet elkövetsz a költözés során

5 hiba, amelyet elkövetsz a költözés során

5 hiba, amelyet elkövetsz a költözés során.

A költözés stresszes folyamat, mert jelentős változással jár: alapos tervezést és szervezést igényel, gyakran jár fizikai és érzelmi megterheléssel. Az otthon helyszínének változása nyomasztó lehet, hiszen a holmik összepakolása és rendszerezése, új lakóhely keresése, esetleg ismerős környezet és kapcsolatok hátrahagyása nem könnyű feladat.

A költözéssel járó nyomás stresszt és aggodalmat okozhat, emellett gyakran logisztikai kihívások is felmerülnek, mint például a költözési dátumok összehangolása, a szállítás és tárolás biztosítása, valamint a váratlan akadályok kezelése.

Ezeket megfelelően lehet kezelni, könnyebbé lehet tenni akkor, ha felkészülsz a legváratlanabb eseményekre is és kiküszöbölöd azt az 5 leggyakoribb hibát, amelyek előszeretettel döntik romba a költözés “nagy napját”.

5 hiba, amelyet elkövetsz a költözés során

A hibák, amelyet lehet, hogy te is elkövetni készülsz

1. Nem használod ki az időt

Biztosan tapasztaltad már, hogy minden olyan történés az életben, amit rohamtempóban és azonnal kell elintézni, könnyen fejetlenséghez vezethet: ilyen a költözés is.

Ha nem kezded el időben az elkövetkezendő napok beosztását, az ügyintézést, a csomagolóanyagok beszerzését, a dobozolást vagy a költöztetők lefoglalását, akkor nem csak sokkal magasabbra ugrik a stresszfaktor, de az is előfordulhat, hogy plusz költségekkel szembesülsz, esetleg azzal, hogy a költözés napját el kell halasztanod.

A legjobb az, ha a költözés előtti időszakra leosztod a feladatokat, hagysz elég időt magadnak az összepakolásra, a takarításra és a papírmunka lebonyolítására is – így ha váratlan meglepetés érne, bőven lesz még időd orvosolni a helyzetet!


2. Nem vagy elég körültekintő

Ha nem vagy elég figyelmes és nem gondoltad át, hogyan is zajlik majd pontosan a költözés, akkor ez utolsó pillanatos vásárlásokat és feszültséget eredményez.

Érdemes még költözés előtt mindent beszerezned, amire az új otthonodban szükséged lehet, illetve az sem hátrány, ha a dobozolás megkezdése előtt átnézted a szekrényeidet, fiókjaidat és bevásárolsz néhány hullámkarton dobozt és ragasztószalagot – annyit, amennyi pont elég lesz.. talán egy kicsivel többet.

Emellett a feladatok közül nem maradhat ki a régi és az új otthonod kitakarítása sem (természetesen a bútorok kihordása után), hiszen ez “nagy port” kavarhat, amelytől Te, és a régi lakásod új tulajdonosa sem lesz túl boldog.

A megfontolt vásárlás és az előkészületek segítenek abban, hogy minél kevesebb azonnali megoldásra szoruló problémával szembesülj: hiszen ki akarna csupán egy költöztető dobozért autóba ülni?



3. Alábecsülöd a tárgyaid mennyiségét

A dobozolás már önmagában sem egyszerű: a szelektálás, az elrendezés, a megfelelő csomagolóanyagok kiválasztása – arról pedig nem is beszélve, hogy az évek során mennyi mindent fel tudunk halmozni.

Lehet, hogy azt gondolod, hogy annak a pár szekrénynek a tartalma, amely az otthonodban díszeleg, szinte a semmivel egyenlő és bőven elég 1 óra és talán 2-3 doboz ezek elrendezésére.

Érdemes körbejárni és kinyitogatni a fiókokat, szekrényeket, rendszerezőket, a kamrát és belegondolni, hogy a dekorációs tárgyaid, vázáid, könyveid és ruháid becsomagolása mennyi idővel is fog pontosan járni.

Időzítsd be a dobozolást úgy, hogy biztosan semmi se maradjon hátra és figyelmesen legyen időd átválogatni mindent, ami az otthonodban található és úgy becsomagolni, hogy annak a költözés során semmiféle bántódása ne essen.




4. Mindent egyedül szeretnél elvégezni

Legtöbbször a spórolás iránti vágy miatt, vagy azért döntenek úgy az emberek, hogy a költözés minden egyes pontját egyedül szeretnék véghez vinni, mert nem szeretnék a terheket barátaik, családjuk nyakába zúdítani.

Amellett, hogy az ismerőseid és szeretteid biztosan előszeretettel segítenének, abba is érdemes belegondolnod, hogy a nem megfelelően szállított, sérült értékeid, bútoraid pótlása sokkal többe fog kerülni, mint egy költöztető cég megbízása.

Keress olyan költöztető céget, akik kedvező árajánlatot tudnak neked mutatni, lehetőleg olyat, amiben a szolgáltatásaik összessége megtalálható, majd hívd át a barátaidat egy közös dobozolásra és hagyd, hogy a segítő kezek könnyítsenek a költözésből adódó nehézségeken.


5. Nem megfelelő költöztető céget választasz

A költöztető cég megbízása nem csak annyiból áll, hogy az első, kereső által kiadott találatra kiadott vállalkozásnál időpontot foglalsz. Érdemes több céget is összehasonlítani vélemények és árajánlatok alapján, hiszen könnyen buktatókkal szembesülhetsz.

Egy megbízhatatlan költöztető cég akár az utolsó pillanatban is lemondhatja a szolgáltatást, tolhatnak az időpontodon, nem megfelelő járművel érkezhetnek, nem vigyáznak az értékeidre és akár olyan felárakat is felszámolhatnak, amelyeken Te is meg fogsz lepődni, mikor az orrod elé dugják a számlát.

Fontos az, hogy kiben bízol, így versenyeztesd meg a cégeket egymással, mielőtt döntenél: ne legyen mindegy, hogy ki és hogyan szállítja az értékeidet az új otthonodba.

A költözés stresszes élmény lehet, de a megfelelő felkészülés gördülékenyebbé és kezelhetőbbé teheti a folyamatot.

A Franko Költöztetés csapatával nem nyúlhatsz mellé!

A cég kizárólag költöztetésre specializálódott, így minden adott ahhoz, hogy tárgyaidat biztonságban tudd az utazás során:

modern, tiszta költöztetésre kialakított, nagy raktérfogatú, zárt, burkolt, filcezett felépítménnyel rendelkező tehergépkocsikkal rendelkeznek.

Akár kompletten, be- és kicsomagolással (szekrények, tárolók beltartalmának dobozolása), csomagolóanyagok biztosításával, bútorok szükségszerű szét- és összeszerelésével együtt végzik el a költöztetést.

Egy megbízható költöztető cég rengeteget segíthet:

leveszik a terhet a válladról és úgy segítsenek téged, ahogy a korábbi sikeres projektek és költöztetések során is tették azt.

Fogadd meg a tippjeinket és válassz professzionális költöztető céget.

Ez egy stressz- és hibamentes költözés receptje!

Vendégcikk

Facebook oldalunk: FreeMix  >>>

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük