Ezért nélkülözhetetlen a minőségi könyöklő

Ezért nélkülözhetetlen a minőségi könyöklő

Ezért nélkülözhetetlen a minőségi könyöklő.

Egy otthon hangulata a részletekben mutatja meg magát igazán. Mert lehet szó hagyományos vagy éppen minimalista elrendezésről, a belső könyöklő házunk igaz éke lehet, ami igényességünkről, odafigyelésünkről tanúskodhat. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy a párkány „párjának” kiválasztásánál mire figyeljünk oda.

Jó lesz az úgy is.

Jön a kijelentés egyes háztulajdonosoktól, amikor a könyöklő kiválasztására kerül a sor. Azzal érvelnek, hogy az időjárási viszontagságoktól úgy is védve van, másrészt a függöny úgy is eltakarja.

De hatalmas hibát követ el, aki ennyivel elintézi a dolgot. Ugyanis olyan lehetőségeket rejt magában a könyöklő, amit vétek lenne veszni hagyni. Ebből az írásból az is kiderül majd, hogy mekkora szerepe van minőségi alapanyagnak, a megjelenésnek és persze a ház hangulatára gyakorolt hatásnak.

Mi a hasonlóság/különbség a könyöklő és az ablakpárkány között?

Mindkettő az ablak természetes kelléke. Azonban az előbbi a ház belső részén helyezkedik el, míg az ablakpárkány kültéren fejti ki áldásos hatását. Utóbbinak jelentős szerepe van abban, hogy a vizet elvezesse. És persze, ha minőségi alapanyagról van szó, akkor egy életen át szolgálhatja az elégedett ingatlantulajdonost.

Ezért sem mindegy, milyen alapanyagot választunk, ugyanis még vásárlás előtt fontos kérdésekről kell döntenünk.

Miért annyira fontos, milyen alapanyagú könyöklőt választunk?

Amikor új ingatlant épülünk, régi házat újítunk fel vagy éppen úgy döntünk, hogy kicseréljük a nyílászárókat, két fontos területtel szembesülünk: ablakpárkány és könyöklő.

És persze két építkezési mantra is ismétlődik bennünk: Gyorsan! Időben!

Pedig a kiválasztásnál pont nem a kapkodás vezethet eredményre. Ugyanis itt felmerül a kulcskérdés: milyen anyag lehet a nyerő?

Mindenképpen olyan, amire egy életen át lehet számítani, amit könnyű tisztítani, ami ellenáll a nedvességnek, ami a ház hangulatára is pozitív hatással lehet. A fenti kritériumoknak pedig egy olyan alapanyag felel meg igazán, ami már hosszú évszázadok óta velünk van.

Amire a Colosseum és Michelangelo is igent mondott

Előbbi ikonikus épület mészkőből készült, míg a legendás szobrász, Michelangelo a világhírű szobrát (Dávid-szobor) carrarai márványból készítette. Nem beszélve a temetőben látható több száz éves gránit obeliszkről, amely szinte ugyanúgy néz ki, mint új korában.

Mészkő, márvány, gránit. A természetes alapanyagok tehát régóta velünk vannak és nem véletlenül egyre népszerűbbek.

Bírják a strapát, nem fordul elő velük az a bosszantó jelenség, hogy egy idő után felmondják a szolgálatot, mert megváltozik a formájuk, megjelenésük. Mert pl. a műanyag elszíneződhet, a fa pedig vetemedhet.

Na de nézzük csak meg milyen kritériumok vannak a minőségi könyöklővel szemben!

1. Biztosítson védelmet!

        A minőségi könyöklő stabil pontot jelent az ablak számára. Ugyanakkor védi a belső teret huzattól. Ez főleg a téli, hideg időjárás során jelenthet sokat.

        Ráadásul a védelem ebben az esetben azt is jelenti, hogy a könyöklő megakadályozhatja a penész megjelenését az ablakon és a környező falakon. Ezért egyébként a párkány megfelelő szigetelése is rengeteget tehet.

        És itt van óriási jelentősége annak, hogy milyen alapanyagról van szó, hiszen pl. a természetes kő megtartja a formáját, míg vannak olyan anyagok, amelyekre bizonyos idő után rá sem lehet ismerni.

        Két fontos behatás ellen véd még a minőségi könyöklő: a belső páratartalom miatti páralecsapódástól és a könyöklőre elhelyezett virág locsolásánál az esetlegesen lecsöppenő víztől.

        2. Legyen könnyen tisztítható!

        Lényeges szerepe van az ápolásnak, hiszen így az élettartam is jócskán meghosszabbítható. Pl. a gránit kőpárkány vagy könyöklő a kiemelkedő fizikai paraméterei miatt szinte semmilyen extra ápolást nem igényel. Csupán évi egyszeri impregnálásra van szüksége. Ennek segítségével pofonegyszerűen eltüntethető róla a szennyeződés, festék, olajos anyag. Az impregnálásnak hála, a káros, szennyező anyagok beszívódása, ezáltal az elszíneződés és a foltosodás is kizárt.

        A márvány és a mészkő szerkezetéből fakadóan sokkal sérülékenyebb, mint a gránit, de a tudatos ápolás, azaz az impregnálás itt is kulcsfontosságú és célravezető lehet. Fontos odafigyelni arra, hogy a savas takarítószereket semmiképpen se használjunk!

        3. Legyen a ház gyönyörű eleme!

        Szinte kimeríthetetlen dekorációs lehetőségeink vannak. Rajtunk múlik, mit hozunk ki belőle. Egy mutatós, természetes kövön szép összhatást eredményezhetnek bizonyos tárgyak.

        Magával ragadó környezetet teremthetnek tehát a könyöklők kedvenc könyveinknek, családi ereklyéknek, megnyerő díszeknek vagy akár a derűt sugárzó kaspónak.

        Apropó, szobanövények!

        Élettel, energiával töltik meg a teret, ehhez nyújtanak biztos alapot a minőségi könyöklők. Természetesen, ha a tájolás adott, akkor számíthatunk a napfény jótékony hatására is, amely a növények számára is éltető erő lehet.

        Ugyanakkor polcként, tárolóként vagy munkaterületként is lehet használni.

        Összegzés

        A természetes kőből készült könyöklő tehát esztétikus, megbízható és praktikus választás lehet. Ráadásul hosszú élettartamú és az impregnáláson kívül nem igényel extra ápolást vagy javítást.

        A fenti előnyöket pedig hazánk elismert és egyre közkedveltebb csapata biztosíthatja.

        Ahol a minőségi könyöklők és párkányok születnek – Párkányos

        A Párkányos csapata természetes anyagokat (gránit, márvány, mészkő) felhasználva hoz létre szemet gyönyörködtető, időtálló kőpárkányokat és könyöklőket.

        A lakossági ügyfelek és viszonteladók számára komoly értéket teremtenek. Az első kapcsolatfelvételtől kezdve segítőkész hozzáállás jellemzi őket, az ügyfeleket helyezik a középpontba.

        Egyik erősségük a határidők magabiztos betartása. A sároki telephelyükön akár 6 órán belül is át lehet venni a megrendelt termékeket. Az ország egész területére szállítanak. Alapanyagaiknak, precíz munkájuknak és ügyfélbarát hozzáállásuknak hála, egyre több elégedett megrendelőjük van.

        Amennyiben Ön is szeretne minőségi könyöklőt vagy ablakpárkányt, keresse bátran a Párkányos csapatát!

        Vendégcikk

        Post Author: FreeMix

        Vélemény, hozzászólás?

        Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük