A mini térhódítása a menyasszonyi ruha divat világában

A mini térhódítása a menyasszonyi ruha divat világában

A mini fazonok nem csupán a hétköznapok öltözködését határozzák meg, a menyasszonyi ruha divatban is évtizedek óta hatalmas népszerűségnek örvendenek.

A mini térhódítása a menyasszonyi ruha divat világában

Választási lehetőségekből sincs hiány; számtalan rövid típusú menyasszonyi ruha kapható a különböző üzletek kínálatában. A változatosság, mint szempont egyaránt kiterjed a felhasznált szövetekre, a szabászati megoldásokra, a díszítőelemekre vagy a kivágásokra. Nem számít tehát, hogy a menyasszonyi ruha klasszikus vagy modern, romantikus vagy bohém, ahogy az sem, hogy milyen stílusú vagy tematikájú esküvőt tervezünk, mert a mini kreációk sorában biztosan megtaláljuk azt a darabot, ami maradéktalanul megfelel az elvárásainknak.

Arról nem is beszélve, hogy a mini fazonoknak megvan az az előnyük is, hogy jellemzően olcsóbbak, mint hosszú társaik, hiszen kevesebb anyag kerül felhasználásra a varrás során, és gyakran a ruha összeállítása is egyszerűbb – gondoljunk csak a hatalmas tömegű menyasszonyi ruhákra, ahol a szoknyarész olykor több rétegből áll, valamint terjedelmes és teátrális megjelenéssel bír.

A mini esküvői ruha története

A mini esküvői ruhák az 1960-as években robbantak be a köztudatba. A korszakot erőteljesen átszövő divatforradalom új és szokatlan megoldásokat hozott magával, és a nők szívesen mentek szembe az addig uralkodó hagyományos konvenciókkal. A mini menyasszonyi ruha fazon tehát egyfajta forradalmi lépést jelentett, hiszen a nők hosszú évszázadokon át kizárólag hosszú ruhákat viseltek, vagyis mondjuk úgy inkább, hogy viselhettek.

A miniszoknya megálmodójának és megteremtőjének Mary Quant brit tervezőnőt tartják, ő volt az, aki az 1960-as évek elején egy izgalmas kollekció keretein belül bevezette a mini szoknyát a divat világába. A tervezőnő kijelentette, hogy egy adott ruhának nem csupán az a feladata, hogy melegen tartson, hanem egyúttal nőiesnek kell lennie, és fontos, hogy kényelmes, friss érzést keltsen a viselése.

A mini darabok tehát rövid időn belül óriási népszerűségre tettek szert és igen elterjedtté váltak, elsősorban a fiatal korosztály körében. Olyan híres nők választották öltözékül, akik jelentős hatást gyakoroltak a divatra: Twiggy, Jackie Kennedy vagy Brigitte Bardot. A legnagyobb divatházak is egyre gyakrabban építették be a legfrissebb kollekciók soraiba a minit, ami ennek köszönhetően hamar ikonikus darabbá vált, és nem csupán a hétköznapi divat világában.

Mini esküvői ruha modern menyasszonyoknak

A miniben rejlő lehetőségek természetesen az esküvői ruha divatot is hamar elérték, és rendre megjelentek azok a darabok, melyek ezt a friss és formabontó stílust helyezték előtérbe – egyelőre kísérleti jelleggel. Az ötlet bejött, ugyanis nagyon sok menyasszony választott magának mini öltözéket a nagy napra.

A tradíciók merevsége azonban nehezen engedett, így mondanunk sem kell, hogy a mini menyasszonyi ruha elfogadottsága közel sem volt zökkenőktől mentes. Sokan úgy gondolták – és vannak, akik még ma is úgy gondolják, – hogy a rövid típusú darabok egyáltalán nem illeszkednek a hagyományos esküvői ünnepségekhez. Ezzel a véleménnyel azonban egyre ritkábban találkozhatunk, azonban tény, hogy egy erősen vallásos, templomi ceremóniára ma sem a mini menyasszonyi ruha fazon a legszerencsésebb választás.

Egy modern menyasszony legfőbb vágya, hogy egyedi módon fejezhesse ki önmagát. Rengeteg nő találja meg ennek lehetőségét a mini öltözékek viselésében. Sikkes, elegáns és nőies megjelenésre tehetünk szert, ha a rövid fazonok mellett tesszük le a voksunkat.

A mini fazonú menyasszonyi ruha előnyei

Az öltözék egyik legnagyobb erénye, hogy sokkal nagyobb mozgásteret biztosít a viselője számára, és könnyű öltözéket jelent, szemben a nehéz, drámai sziluettekkel. Aki laza, táncos ünnepséget tervez modern hangulatban, annak a menyasszonynak egyértelmű előnyt jelent egy ilyen fazon, hiszen önfeledten táncolhatja át az éjszakát anélkül, hogy egy túlzottan ünnepélyes öltözék nehezítené el a mozgását.

Sokan a praktikumot is előtérbe helyezik a menyasszonyi ruha kiválasztása során. Egy mini fazon akár a későbbiekben is megállja a helyét, mint izgalmas party ruha, főleg abban az esetben, ha nem egy csipkés, romantikus darabot, hanem egy letisztult, vagy egy éppen egy csillogó modellt választunk magunknak a nagy napra. Így a menyasszonyi ruha vásárlás esetén nem kell szembesülnünk azzal a problémával, hogy terhet jelent a későbbiekben az öltözék tárolása és tisztíttatása. Nem beszélve arról, hogy így egy környezetbarát megoldást kapunk, ami manapság egyre nagyobb figyelmet élvez a tudatos menyasszonyok körében.

Összegzés

Budapest esküvői ruha szalon kínálatában mindenki megtalálja a kedvére való menyasszonyi öltözéket, legyen szó bármilyen stílusú megjelenésről. Rengeteg módja van annak, hogy az esküvői ruhánkat a személyes igényeinkhez igazítsuk. A viselt ruhán túl ezernyi izgalmas kiegészítő gondoskodik róla, hogy megtaláljuk a leginkább hozzánk illő megoldásokat.

Az Almássy Éva szalonban több évtizedes tapasztalatra hagyatkozhatunk, így a színvonal ez esetben magáért beszél. Időpont lefoglalása nélkül is érkezhetünk a ruhapróbánkra és kompromisszumoktól mentesen válthatjuk valóra minden elképzelésünket.

Vendágcikk

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük