3 kevésbé ismert, érdekes tény a karácsonyról

3 kevésbé ismert, érdekes tény a karácsonyról

A karácsonyról mindenki tudja, hogy a szeretet ünnepe. A csillogásról, családról, díszekről szól, no és persze az ajándékokat, az ünnepi ételt, süteményeket, hagyományokat sem szabad elfelejteni. De itt nem ér véget a sor. Létezik ugyanis 3 kevésbé ismert, érdekes tény erről a csodálatos ünnepről.

3 kevésbé ismert, érdekes tény a karácsonyról

Az első, kevésbé ismert tény a karácsonyról:

Több száz éves hagyománya van a karácsonyi vásároknak. Szakemberek szerint az egyik legrégebbi egészen az 1600-as évekből való.

Az egyik legrégebbi karácsonyi vásár az 1600-as évekből származik. A Germanisches Nationalmuseumban található ugyanis az a dobozka, ami ennek a bizonyítékát jelenti. Ez a dobozka egy ajándék volt, amit Susanna Eleonora Erbsin (vagy Elbsin) vásárolt az 1628-as nürnbergi karácsonyi vásáron. Ezt az ajándékot egyébként Regina Susanna Harßdörfferinnek küldte. A dobozka magán viseli ezt a feliratot, ez az írásos bizonyítéka annak, hogy valóban több száz évvel ezelőtt tartották az első karácsonyi vásárt.

A műfenyő nem műanyagból készült eredetileg, hanem libatollból.

A mai műfenyők szinte tökéletesen hasonlítanak illatozó, igazi társaikra. Olyan anyagokból állítják elő nagy mennyiségben, aminek köszönhetően hosszú évekig, akár évtizedekig lehet otthonunk legfontosabb karácsonyi dísze. A műfenyő eredetileg Németországhoz köthető, 1865-ben ott készítették az első darabokat, méghozzá zöldre festett libatollakból.

A hagyományos karácsonyfák mellett igen szokatlan verzió is létezik. A levegő karácsonyfáról hallottál már?

Ráadásul létezik már olyan lebegő karácsonyfa is, ami a világon a legeslegnagyobbnak számít hivatalosan is. Ez a világrekord Brazíliához köthető, 3 millió égő látható rajta és 2007-ben vált világhírűvé több, mint 278 láb magasságával. A nem mindennapi karácsonyfát minden évben kiállítják Rio de Janeiro-ban karácsonykor.

FreeMix

Facebook oldal: FreeMix>>>

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük