3 egyszerű szokás, ami javítja a hangulatodat és energiát ad

3 egyszerű szokás, ami javítja a hangulatodat és energiát ad

3 egyszerű szokás, ami javítja a hangulatodat és energiát ad.

A jó éjszakai alvás, a testmozgásra szánt idő és a (boldog) aktív társasági élet mind hozzájárulhat ahhoz, hogy több energiád  legyen és produktívabb legyél. Míg ezt sokan elméletileg tudjuk, gyakran elbukunk, amikor az ilyen viselkedésformákat ténylegesen be kellene építenünk a napi rutinunkba.

Három másik, igen egyszerű gyakorlat is van, amelyeket könnyű beépíteni a mindennapi életedbe. Ha megfogadod ezeket a tanácsokat, idővel észreveszed, hogy hangulatod javul, és energiaszinted nő.

Nagyon egyszerű szokás következik, fantasztikus eredményeket hoz, majd meglátod: Állíts be ébresztőket – és ne csak a reggeli ébredéshez

Ha hagyományos ébresztőórát használsz a telefonon lévő helyett, az a jobb éjszakai alvást segíti, hiszen nem fogod felvenni a telefont. Ennek ellenére a mobileszközön lévő riasztások két helyzetben lehetnek hasznosak. Az első az, hogy korlátozd a telefonhasználat gyakoriságát. Átlagosan napi négy órát töltünk a mobiltelefonok nézegetésével, aztán azt tapasztaljuk, hogy nincs elég időnk a barátainkra, pihenni vagy ügyeket intézni. Állíts be magadnak ébresztőket, amelyek jelzik, ha túl sokáig nézted a telefonodat, és ideje letenni.

Ahelyett, hogy merev időbeosztást készítenék törekedjünk arra, hogy egyszerre 10 percnél többet ne töltsünk a görgetéssel. Beállíthatunk stopperórát, amikor el kezdünk nézegetni bármely közösségi platformot (egyes alkalmazások, köztük az Instagram, lehetővé teszik, hogy korlátokat állíts fel a használat során: figyelmeztetést kapsz, amikor a kijelölt idő már majdnem lejár).

A másik lehetőség, hogy használhatod a telefon ébresztőjét arra is, hogy emlékeztesd magad arra, hogy ideje elaludni. Ha minden nap ugyanabban az időpontban fekszel le és kelsz fel, az minőségibbé teszi az alvást, az ébresztő pedig segít betartani a következetes ütemtervet, ahelyett, hogy más feladatok elterelnék a figyelmed – vagy úgy döntesz, hogy egy újabb epizódot nézel meg az aktuális sorozatodból.

Részesítsd előnybe a barátokkal való találkozást

Mindannyian ismerünk olyan embereket, akik feldobják a hangulatunkat – és olyanokat, akik úgy tűnik, kiszívják belőlünk az energiát. Fontos, hogy különbséget tudjunk tenni a kettő között. Mindent tegyünk meg annak érdekében, hogy az életünkben lévő pozitív emberekkel töltsünk sok-sok boldog pillanatot, még akkor is, ha ez csak egy gyors kávé, egy rövid közös séta vagy egy telefonhívás. 

Fontos, hogy napi szinten hagyd, hogy a pozitív energiájuk fellendítse a tiedet. Mindannyian elfoglaltak vagyunk, de a telefonunkkal eltöltött sok óra lecsökkentésével újra több időt tudunk szánni a szeretett emberekkel való kapcsolattartásra. Ami az életünkben előforduló energia elszívásokat illeti, védjük meg magunkat tőlük. Rendben van, ha elnémítod őket, vagy akár tiltod is őket a közösségi médiában. Nem jön el a világ vége!

Legyünk reálisak, amikor saját időbeosztásunkról van szó, és ne terheljük túl magunkat. Tudjuk, hogy ha a mobiltelefonunk akkumulátora 10 százalékra lemerül, akkor újra kell töltenünk, és mégis magunkat gyakran a legvégső határig feszítjük. Ne kényszerítsük magunkat olyan dolgokra, amelyeket egyszerűen már nem bírunk. A nap elején ellenőrizd a napirended, és húzz ki vagy halassz el feladatokat attól függően, hogy mennyi energiád van. Ha nem jutsz el a listád alján lévő dolgokhoz, minden dráma és bűntudat nélkül tedd át a következő napra. Úgy is tudod, hogy előbb-utóbb mindent meg fogsz csinálni.

Tervezd be a mozgást a napjaidba

A fizikai aktivitás jót tesz, jobb kedvre derít, és elengedhetetlen, hogy több energiánk legyen és jobban érezzük magunkat a nap folyamán. Aktívabb életre kell törekednünk, és kapcsolatba kell lépnünk a természettel. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy újra kapcsolódjunk ahhoz, akik vagyunk, és ezáltal kreatívabbak lehetünk, miközben javítjuk a közérzetünket.

https://storymix.hu/2024/01/24/mikor-szulettel-az-utolso-szamjegy-mindent-elarul-az-igazi-enedrol/

Mivel gyakran nehéz egy hosszú edzést belesűríteni egy elfoglalt munkarendbe, rendszeresen állj fel az irodai székből, és rövid szünetekre menj ki a szabadba vagy legalább az ablakot nyisd ki. Amikor lehetőséged van rá, menj el egy közeli parkba, hogy visszaállítsd az energiáidat és jobban érezd magad. Ha lehetséges menj gyalog a munkahelyedre és vissza, ahelyett, hogy tömegközlekedéssel mennél. Ebédszünetben is menj sétálni, hogy felfrissülj.

FreeMix Magazin

forrás: vogue-co-uk fordította: Kovács Alexa

Facebook oldal: FreeMix>>>

További érdekes cikkek, horoszkópok, személyiségtesztek ezotéria rovatunkban olvashatóak. Kattints ide>>> és válogass több száz cikkünk közül:

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük