Reszelt sajttal, sajtkrémmel hajtogatott medvehagymás pogácsa – Recept lépésről, lépésre, fázisfotókkal.
A medvehagymás pogácsa receptje igazán különleges, ráadásul egyszerű is. A hajtogatástól sokan félnek, mert bonyolultnak és hosszadalmas folyamatnak gondolják. De ez a recept bárkinek segítség lehet, hiszen se nem hosszadalmas, se nem bonyolult. Sőt, roppant egyszerű. A hajtogatást is érthetően, részletesen bemutatjuk, így bárki el tudja készíteni, még a kezdők is.
A pogácsa fantasztikusan puha, illatos. Az ízét a medvehagymás, reszelt sajtos, sajtkrémes rétegek teszik még különlegesebbé.
Érdemes kipróbálni. Ez a finomság tényleg olyan, ahogy bárki más készítené el. A fotók akár a te konyhádban is készülhettek volna, miközben te sütöd. Itt nincs képszerkesztés, beállítás, látványos háttér. NEM! Ez a cikk a pogácsáról, a receptről szól. Ezek a képek a sütés folyamatáról szólnak, ami alapján bárki ugyanígy el tudja otthon készíteni. Óriási segítség bárkinek, mindenkinek.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
margarin – 25 dkg
2 tojássárgája
1 dl Görög joghurtot (tejfölt is lehet a joghurt helyett)
só – 1 csapott ek.
1 dl langyos tej
2 tk. cukor
5 dkg élesztőt
1 sajtkrém
40 dkg reszelt sajt (tömlős sajt)
1 nagy csokor medvehagyma
1 tojásfehérje
Így készül a sajtkrémmel, reszelt sajttal hajtogatott medvehagymás pogácsa – Recept fázisfotókkal
50 dkg liszt, 25 dkg margarin:

A margarint morzsold el a liszttel.

A margarinnal morzsolt liszthez tegyél 2 tojássárgáját, 1 dl Görög joghurtot (tejfölt is lehet a joghurt helyett), 1 csapott ek. só mehet hozzá.

1 dl langyos cukros tejben (+2 tk. cukor) futtass fel 5 dkg élesztőt.

A felfuttatott élesztőt tedd a többi hozzávalókhoz.

A tésztát alaposan dagaszd ki. Letakarva pihentesd 30 percet.

30 perc pihentetés után a tésztát vékonyra nyújtsad ki.

A sajtkrémet kend el a kinyújtott tésztán.

40 dkg sajtot reszelj le és a sajt felét, szórd rá a sajtkrémre.

Egy nagy csokor medvehagymát apróra vágj fel. A felét a sajtra szórd rá.

A tészta egyik felét félig hajtsd be a képen látható módon.

A másik felét hajtsd rá így:

Alsó felét félig hajtsd fel. Mutatjuk hogyan:

A felső felet hajtsd rá.

Letakarva 15 percet pihentesd. 15 perc pihentetés után vékonyra nyújtsad ki.
Vízzel spricceld le.

A másik fél reszelt sajtot szórd rá, majd erre a másik fél darabolt medvehagymát is.
Alsó felét félig hajtsd fel, így:

A felső felet a másik mellé hajtsad.

Egyik felét félig hajtsd be a képen látható módon:

A másik felet hajtsd mellé.

A tésztát hajtsd össze. Pihentesd 15 percet.

15 perc pihentetés után ujjnyi vastagra nyújtsad ki.
Tetejét késsel rácsozd be.

Szaggasd ki pogácsaszaggatóval, tetejét a tojásfehérjével kend le.
180 fokra előmelegített sütőben süssed 25 percet.

25 perc sütés után ilyen csodálatos a végeredmény. Annyira gyönyörű, réteges és az illata is fantasztikus.

Szép rétegesek és nagyon finomak.



A receptet és a fotókat köszönjük Mátyás Cecíliának.
„Én egy háziasszony vagyok, aki nagyon szeret sütni és főzni is. Örülök, ha másnak ezzel esetleg segíteni tudok. Azért posztolok sokszor, ilyen részletesen. Sokaknak nagy segítség. Rengeteg visszajelzést kapok.„
Tetszett a recept? Oszd meg másokkal is.
Ha neked is van jól bevált recepted, amit szívesen osztanál meg a nagyvilággal, küldd el nekünk.
Recept/fotók: Mátyás Cecília
Szöveg: Miklós Edit
Facebook oldal: FreeMix>>>