Eper fagyi házilag, egyszerűen, gyorsan – Varázslatosan krémes finomság lesz, a recept pedig elronthatatlan.
Végre itt az eper szezon. Nem csak az eper ideje érkezett meg, hanem a fagyizós időszak is beköszöntött. Bárhova is lépünk, mindenhol fagyizót látunk, előtte tömött, hosszú sorok, az utcán pedig egyre több a fagyizó ember.
Ha te allergiás vagy és diétázol, akkor sem kell elkeseredni, inkább azon kell elgondolkodni, vajon hogyan tudod te is megoldani azt, hogy fagyizhassál. Mert a diétának nem a lemondásról kell szólni, de nem ám. Létezik ugyanis házilag készített verzió is.
Szóval ha diétázol akkor bizony neked más lehetőséget kell találnod, ha szeretnéd te is egy extra finom hűsítő fagyival, vagy jégkrémmel feldobni a napodat. Remek édesség.
Adunk egy remek, könnyen követhető tippet:
Készítsd el otthon, majd irány sétálni! Így nem maradsz ki semmi jóból te sem!
Készülhet például otthon nagyon gyorsan, könnyen eper fagyi, jégkrém is.
Kell hozzá: 20 dkg eper, méz vagy cukor ízlés szerint, 20 dkg natúr joghurt, jégkrém készítő forma, doboz.
Az eper nem marad egyben, bormixerrel pürésítjük, majd mehet hozzá a joghurt és végül a méz/cukor.
Alaposan összekeverjük.
Mehet a formába, ha jégkrémet szeretnél, vagy dobozba, ha fagyit.
Pár órára betesszük a mélyhűtőbe, fél óránként megkavarjuk a dobozban a fagyit és már ehetjük is.
Nagyon finom fagyi, érdemes kipróbálni! Kanalazhatod csak úgy dobozból is, vagy teheted tölcsérbe is.
Ha tejmentes diétán is vagy, akkor a joghurt helyett vegafölt, vagy rizstejszínt használj.
Miklós Edit
Facebook oldal: FreeMix>>>
kép: pexels