2024-es férfi divat trendjei

2024-es férfi divat trendjei

A 2024-es divat trendet a laza elegancia, a letisztult vonalak és a ’90-es évek Amerikájának irodai stílusát idéző, túlméretezett szabás jellemzik.

Így búcsút inthetünk az extrém szűkszárú nadrágoknak és a szaggatott, koptatott anyagoknak is. A natúr, föld színek lesznek leginkább jellemzőek, de azért a tervezők gondoskodtak az extrémitásokról is. Aki igazán feltűnő színekre vágyik, választhat a rikító neon színek közül, de eggyel visszafogottabb verzióban a kobaltkék hódít. Az anyagok között is találunk idén egészen meglepő választásokat. Míg korábban a bouclét Chanel és Dior használta leginkább a női kiskosztümök alapjaként, mostanra a férfi zakók és rövid kabátok között is megtalálhatjuk. Nézzük mi az, ami 2024-ben a kifutóról átkerült a hétköznapi ruhatárakba is!

2024-es férfi divat trendjei

Oversized öltönyök

Az oversized öltönyök idén újra a divat élvonalába kerültek. A kétsoros gombolás mellett a csíkok is újra hódítanak. A három részes öltönyök is visszatértek. Az öltöny anyagából készült mellények most egyáltalán nem számítanak ódivatúnak, viseljük bátran! A monokróm stílus továbbra is népszerű, ha viszont szeretnénk kicsit megtörni az egyszínű hatást, párosítsuk a karamell színű zakót egy világos szürke nadrággal. A laza elegancia kedvelői is megtalálják majd a számításaikat, ugyanis a galléros pólók most újra reneszánszukat élik zakóval párosítva.

Sportos, laza elegancia

A sportos és az elegáns stílus találkozása egy új, izgalmas trendet teremtett. A korábban is kedvelt zakó, póló és farmer összeállítást, most feldobhatjuk egy baseball sapkával, amitől friss csavart kap az egész megjelenésünk.

Egyenes szárú nadrágok

Ideje elbúcsúzni a skinny szabású farmeroktól, újra hódítanak a bővebb szárú nadrágok. Sőt nem csak farmerben, hanem vászon, len és a bőrnadrágok esetében is. Az egyenes szárú nadrágokat sokszor magasabb derékmegoldással párosítják. A szaggatott, koptatott anyagokat és a nyomott mintákat viszont egy időre elfelejthetjük. A bővebb szárú, élére vasalt nadrágok is előkerültek, amit az idén szintén népszerű kétsoros gombolású zakóval párosítva, máris a ’90-es évek menedzserei (USA) között érezhetjük magunkat.

Rövid nadrág elegánsan

Az elegáns szövetnadrág népszerűsítéseként a tervezők, idén a hosszú nadrág szárát lenyisszantották. Így a rövidnadrág, amely eddig nem tartozott az elegáns vagy irodai viselethez, idén új megvilágításba került. Kizárólag hosszú ujjú inggel párosítva állja meg a helyét ebben a formában. A nyári, lazaságot felejtsük el az irodában!

Egyszerűség a minta helyett

Idén a minimalizmus és az egyszerűség hódítja meg a divatot, így a túlzott minták és díszítések helyett inkább az egyszínű, letisztult darabok kerülnek előtérbe, amelyek időtállók és könnyen variálhatóak. A feliratos pólók sem tűntek el teljesen, viszont a korábbi hangsúlyos feliratok idén sokkal visszafogottabb formában találjuk meg a pólókon.

2024-es férfi divat trendjei
2024-es férfi divat trendjei

Bőrt a bőrrel

A tavalyi farmert farmerrel stílust most a bőr különböző kombinációi váltják. A vékony, egészen puha bőröket zakó és nadrág formájában is viselhetjük. A megszokott fekete mellett pedig a világos színek is megjelentek, elsősorban a bézs árnyalataiban.

Bomberdzseki

A kabátok frontján viszont a bőrkabátok helyét az átmeneti kabátok között a bomberdzseki vette át. A bomberdzsekik könnyedén illeszkednek minden outfithez, és egyfajta lazaságot és dinamizmust kölcsönöznek viselőjüknek. A mindenhez illeszkedő fekete mellett idén szerezzünk be egy piros vagy zöld bomberdzsekit is!

2024-es férfi divat trendjei

Jöhetnek az extrémitások!

Neonszínek

A 2024-es év a merész színek éve a férfi divatban. A neonszínek, mint a vibráló zöld, rikító narancs vagy élénk rózsaszín, kihívást jelentenek, de egyben lehetőséget is nyújtanak személyiségünk kifejezésére. Kabát és ing formájában köszöntek vissza ezek a színek leginkább. A hétköznapokban azonban kezdhetjük egy-egy élénk színű kiegészítővel is. Például cseréljük le az okosóra szíját egy neon zöld vagy sárga változatra.

Munkásruha

Az ipari stílus és a munkásruházat inspirálta elemek is helyet kapnak a 2024-es férfi divatban. A praktikus cargo zsebek és a robusztus anyagok egyfajta egyediséget és karaktert kölcsönöznek viselőjüknek. És ha már munkásruha stílus, akkor a farmerek között a kertésznadrágot is újra megtalálhatjuk. Ezzel azonban óvatosan kísérletezzünk: a Pepsi reklám izmos, sármos ablakmosója és a Kis Vakond is előszeretettel hordta ezt a nadrágot…

Papucs és zokni

Az örök tiltólistás párost, idén a divatipar végre engedélyezte. Nem is tudunk mit hozzáfűzni… A divat és a trend egy dolog, a stílus pedig egy másik.

Az idei évben is sok izgalmas trendet találhatunk a férfi divatban, merítsünk bátran ihletet ezekből! De ne felejtsük e, hogy a fő szempont: mindig a saját stílusunknak megfelelően alakítsuk a ruhatárunkat és a megjelenésünket!

Szponzorált cikk

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük