3 hatásos módja annak, hogy megszabadulj a hangyáktól

3 hatásos módja annak, hogy megszabadulj a hangyáktól

A hangyák cuki állatok a mesékben, rengeteg gyerek imádja. Tudtad, hogy az Antarktiszon kívül mindenhol léteznek a bolygón? Szorgalmasak, szervezett, okosak, bárhová elbírják cipelni saját súlyuknak akár 10-50-szeresét. Azonban, ha az asztalon mászkálnak, vagy a lakásban, azt bizony már kevesebben szeretik. Megszabadulni tőlük lehetetlen feladatnak tűnik. Vagy mégsem? Chris Hutton szakértő olyan tippeket osztott meg, amelyek garantáltan sikeresen eltávolítják az otthonodból a hangyákat. Írta a Jutarnji.hr.

3 hatásos módja annak, hogy megszabadulj a hangyáktól

Nem kell drága dolgokra gondolni, sem valami nagyon csúnyán ható irtószerre. Léteznek humánus módszerek, amelyek nem kerülnek sokba.

Íme három nagyszerű módja annak, hogy megszabadulj a hangyáktól.

3 hatásos módja annak, hogy megszabadulj a hangyáktól

Az ecet olcsó, ugyanakkor rendkívül hatásos, kiváló tisztítószer. Széles körben felhasználható. Jó vízkő ellen, ablaktisztításra, duguláselhárítására, takarításhoz, de a rovarok – köztük a hangyák – elriasztására is remek.

Keverj össze egyenlő arányban ecetet és vizet, és permetezzed be a hangyák belépési pontjait a lakásban. Az egész útvonalat permetezd végig.

Az ecethez hasonlóan bizonyos illóolajok, köztük a borsmenta, a teafa és a citrusfélék is természetes hangyariasztóként (is) működnek. Ezeket nem szabad tiszta formában használni, hanem vízzel kell hígítani. Ahhoz, hogy elbúcsúzhass végleg a hangyáktól az otthonodban, keverj össze néhány csepp illóolajat vízzel, és permetezzed be az egész lakást. Összpontosíts az ajtókeretekre, ablakokra és szellőzőnyílásokra, ahol a hangyák nagy valószínűséggel bejönnek.

Végül a fahéj segíthet. Ha ezt a fűszert szórod a hangyák útvonalára, megakadályozhatod, hogy bejussanak a lakásba. Ez egy biztonságos, nem mérgező módszer, ami ráadásul nem kerül sokba és nem is árt az egészségednek!

kép: stock kép, pixabay

VIA

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük