Tudtad, hogy az esővíz veszélyes? - Komoly betegséget okozhat

Tudtad, hogy az esővíz veszélyes? – Komoly betegséget okozhat

Az esővíz nem iható! Sőt ez egyenesen veszélyes, több okból is.

Tudtad, hogy az esővíz veszélyes? - Komoly betegséget okozhat

Egyrészt, mert kórokozók sokaságával (baktériumok, gombák, mikroalgák, vírusok, paraziták stb.) szennyezett, ezek közül a leginkább az E. coli gastroenteritis miatt kell aggódni.

Az esővíz fogyasztásával hasi görcsök, hasmenés, hányinger, hányás léphetnek fel. – írja a Santé Magazine.

Másrészt nagy mennyiségű vegyszert és mérgező anyagot tartalmaz, például nehézfémeket, peszticideket, kénvegyületeket stb., amelyek kimosódásból, légköri szennyezésből vagy lefolyó felületekről, például a tetőről származnak.

Az esővíz  perfluor-alkil anyagokat  is tartalmaz, amelyek rákkeltők.

Emellett a csapadékvíz a városban jobban szennyezett, mint vidéken. Az esővíz savas pH-ja sem teszi lehetővé a fogyasztást, mivel emésztőrendszeri gyulladást okoz.

Ez a víz tehát nem felel meg a közegészségügyi értelemben vett ivóvízre vonatkozó minőségi előírásoknak és sajnos ihatóvá sem tehető a különféle víztisztító és szűrő technikákkal sem.

A forralt esővíz szintén nem iható, ugyanis a magas hő  ugyan eltávolítja a mikrobákat, de nem szabadítja meg a vizet a benne lévő vegyi anyagoktól.

Mire használható és mire jó az esővíz gyűjtése?

A csapadékvizet csak karbantartási és takarítási tevékenységekre lehet felhasználni, mint a kert és a veteményes öntözése; takarítás; az autó és más járművek tisztítása.

Az esővízzel való mosás sem igazán ajánlatos, ahogy a vele való fürdés sem. Fontos azt is megemlíteni, hogy az esővíz tartályokban való tárolása kockázatot jelent a paraziták fejlődésére, madárinfluenza esetén a terjedésre és a kisgyermekes házaknál balesetveszélyes is lehet (a tartály kialakításától függően).

Ügyelj arra, hogy ne igyál abból a kerti csapból, amely felszívja az összegyűjtött esővizet, mert könnyen megkockáztathatsz vele egy jó kis gyomor-bélgyulladást!

A tünetek az egyszerű gyomorfájástól a hasmenésig, hányásig és heves hasi görcsökig terjedhetnek. Fennáll annak a veszélye is, hogy elkapsz egy parazitát, például bélférgeket, amelyek hetekig az emésztőrendszerben maradhatnak, és kisebb-nagyobb problémákat okozhatnak.

Végül, a vegyszerek, valamint az esővíz savas pH-értéke rövid, közép- és hosszú távon bélrendszeri rendellenességeket és súlyosabb betegségeket, például rákot okozhat.

Facebook oldal: FreeMix>>>

kép: Stock kép

FORRÁS

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük