9 természetes gyógymód a megfázás és influenza ellen

9 természetes gyógymód megfázás és influenza ellen

9 természetes gyógymód megfázás és influenza ellen.

Vajon melyek a tényleg hatásos természetes módszerek a megfázás és influenza ellen? Íme 9 tipp, amivel tényleg leküzdheted a megfázást.

Hidratálás

A megfázásból vagy az influenzából való gyors felépüléshez a legfontosabb kulcs a hidratáltság. Ha hidratált vagy, a szervezeted természetes képességgel rendelkezik, hogy kiürítse a baktériumokat, vírusokat a szervezetből. Naponta legalább 2 liter folyadékot ajánlatos fogyasztani, de néhány esetben, például a pangásos szívelégtelenségben szenvedőknek, kevesebb vizet kell inniuk.

C-vitamin

Noha nem bizonyított, hogy a C-vitamin megelőzi a megfázás tüneteit, egyes tanulmányok kimutatták, hogy lerövidítheti a megfázás élettartamát. Ráadásul javítja az általános egészségi állapotot, beleértve az immunrendszert is. A vitamint a minél frissebb ételen keresztül a leghatásosabb bevinni a szervezetbe pl. narancs  fogyasztása. A kiegészítők nem annyira hatásosak, ráadásul ha túlzásba visszük a fogyasztásukat  gyomorrontáshoz és vesekő kialakulásához vezethet.

Alvás

Nagyon fontos, hogy sokat pihenjünk a megfázás és az influenza szezonban. Az alvás segíti az immunrendszert, hogy a legjobban működjön és kivédje a kellemetlen vírusokat és baktériumokat.

Méz és tea 

A méz természetes vírusellenes és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik. Adj mézet egy csésze gyömbér- vagy fahéjteához, hogy enyhítse a torokkaparást és hidratált maradj.

Tyúkhúsleves

A forró folyadékok, például a leves csökkentik a nyálkaképződést és hidratálják a torkot. A University of Nebraska Medical Center tanulmánya szerint a húsleves gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítenek csökkenteni a megfázás kellemetlen mellékhatásait.

Aromaterápia

Kámforral vagy mentolos kenőccsel dörzsöld be – ne bele! – az orrod, hogy feltörje a nyálkát. Az orrdugulást az aromaterápiás olajok, például a borsmenta és az eukaliptusz belélegzésével is csökkentheted.

 Gőzfürdő

A jó forró zuhanyozás gőze vagy a szauna nagyszerű duguláscsökkentő. Ha szédülsz vagy le vagy gyengülve az influenza miatt, ülj le egy székre a fürdőszobában, miközben a forró zuhanyt engeded.

Meleg sós víz gargarizálása

Oldj fel ½ teáskanál sót egy csésze meleg vízben, majd gargarizálj vele, hogy enyhítsd a torokfájást.

Aludj extra párnával

Az orrmelléküregek kiürítése érdekében aludj extra párnával a fejed alatt.

Jó tanács: ha bármilyen alternatív gyógymódot fontolgatsz, beszélj az orvosoddal. A vitaminoknak és a táplálékkiegészítőknek rengeteg fajtája van, így sok ember csak kísérletezik és nem mindig találja meg köztük azt, ami számára a legjobban működik.

Facebook oldal: FreeMix>>>

FORRÁS

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük