Vaníliapudinggal töltött batyu.

Vaníliapudinggal töltött batyu

Vaníliapudinggal töltött batyu.

Vaníliapudinggal töltött batyu.
Vaníliapudinggal töltött batyu.

Egy remek édes péksütemény receptjét hoztam el nektek. Nem nehéz elkészíteni és a végeredmény igazán mennyei lesz. Sütés közben a lakásban igazi pékség illat érezhető, amikor pedig beleharapsz ebbe a finomságba, meg nem mondanád, hogy nem “normál” lisztből készült…

Ez a Vaníliapudinggal töltött batyu (táska) ugyanis gluténmentes, laktózmentes, tejmentes, szójamentes, így a lisztérzékenyek, tejallergiások, laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatják.

Vaníliapudinggal töltött batyu.
Vaníliapudinggal töltött batyu.

Vaníliapudinggal töltött batyu (táska)

gluténmentes

tejmentes

laktózmentes

szójamentes

https://freemix.hu/2021/01/07/zoldborsos-csirkeragu-glutenmentes-recept/

Hozzávalók:

20 dkg Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt

10 dkg Schar Mix B

egy csomag szárított élesztő – Budafoki

2 dl rizsital 

1 tojás

4 evőkanál cukor

1 evőkanál burgonyapehely – Cornito

 2 evőkanál olaj

1 evőkanál LIGA

fél citromnak a reszelt héja

+ a töltelékhez:

Vaníliás pudingpor + rizstej + cukor

+ a tetejére:

vaníliás cukor + LIGA

Elkészítés:

A hozzávalókat jó alaposan összegyúrjuk, először kézi mixer dagasztó spiráljával, majd amikor már szépen elválik az edény falától a tészta, kézzel is átgyúrjuk.

Fél órát langyos helyen kelesztjük a tésztát, letakarva, kevés rizsliszttel megszórva.

Eközben elkészítjük a vaníliás pudingot, a zacskón található utasítások alapján.

Ezután rizsliszttel megszórt deszkán kinyújtjuk a tésztát.

Vízbe mártott késsel ízlés szerinti nagyságú négyzetekre vágjuk a tésztát.

A négyzetek közepére vaníliapudingot teszünk és borítékszerűen felhatjuk. A tetejét nem muszáj megcsomózni, ki hogy szereti.

Langyos helyen kelesztjük 40-45 percet.

Előmelegített sütőben 170 fokon 30-35 percig sütjük, sütés közben kétszer vékonyan megkenjük vaníliás cukorral elkevert Liga-val.

Porcukorral megszórhatjuk a végén.

Koronczay Edit

Facebook oldal: FreeMix>>>

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük