Vaníliapudinggal töltött batyu.
Egy remek édes péksütemény receptjét hoztam el nektek. Nem nehéz elkészíteni és a végeredmény igazán mennyei lesz. Sütés közben a lakásban igazi pékség illat érezhető, amikor pedig beleharapsz ebbe a finomságba, meg nem mondanád, hogy nem “normál” lisztből készült…
Ez a Vaníliapudinggal töltött batyu (táska) ugyanis gluténmentes, laktózmentes, tejmentes, szójamentes, így a lisztérzékenyek, tejallergiások, laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatják.
Vaníliapudinggal töltött batyu (táska)
gluténmentes
tejmentes
laktózmentes
szójamentes
Hozzávalók:
20 dkg Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt
10 dkg Schar Mix B
egy csomag szárított élesztő – Budafoki
2 dl rizsital
1 tojás
4 evőkanál cukor
1 evőkanál burgonyapehely – Cornito
2 evőkanál olaj
1 evőkanál LIGA
fél citromnak a reszelt héja
+ a töltelékhez:
Vaníliás pudingpor + rizstej + cukor
+ a tetejére:
vaníliás cukor + LIGA
Elkészítés:
A hozzávalókat jó alaposan összegyúrjuk, először kézi mixer dagasztó spiráljával, majd amikor már szépen elválik az edény falától a tészta, kézzel is átgyúrjuk.
Fél órát langyos helyen kelesztjük a tésztát, letakarva, kevés rizsliszttel megszórva.
Eközben elkészítjük a vaníliás pudingot, a zacskón található utasítások alapján.
Ezután rizsliszttel megszórt deszkán kinyújtjuk a tésztát.
Vízbe mártott késsel ízlés szerinti nagyságú négyzetekre vágjuk a tésztát.
A négyzetek közepére vaníliapudingot teszünk és borítékszerűen felhatjuk. A tetejét nem muszáj megcsomózni, ki hogy szereti.
Langyos helyen kelesztjük 40-45 percet.
Előmelegített sütőben 170 fokon 30-35 percig sütjük, sütés közben kétszer vékonyan megkenjük vaníliás cukorral elkevert Liga-val.
Porcukorral megszórhatjuk a végén.
Koronczay Edit
Facebook oldal: FreeMix>>>