Így válassz jól gyümölcsöt - Hasznos tippek, ha jót akarsz enni

Így válassz jól gyümölcsöt – Hasznos tippek, ha jót akarsz enni

Így válassz jól gyümölcsöt – Hasznos tippek, ha jót akarsz enni.

Így válassz jól gyümölcsöt - Hasznos tippek, ha jót akarsz enni

Nincs annál elkeserítőbb, mint amikor belevágunk egy élénkzöld görögdinnyébe, és sápadt, kevésbé étvágygerjesztő belső látványa fogad minket. Vagy amikor a doboz áfonya másnap reggelre megromlik.

Néhány trükköt érdemes megismerni, hogy sikerüljön a lehető legfrissebb  gyümölcsöt kiválasztani a piacon vagy a boltokban.

Tényezők, amelyeket figyelembe kell venni a gyümölcs kiválasztásakor.

Fontos tudni, hogy a legtöbb gazdaság jóval az érés előtt leszedi a gyümölcsöt és zöldséget, hogy a frissesség csúcsán kerüljön az élelmiszerboltba.

Az érzékszerveink játsszák a legnagyobb szerepet a legjobb gyümölcsök és zöldségek kiválasztásában, csupán a kezedet, a szemedet és az orrodat kell használnod.

Honnan tudhatod, mikor érett a gyümölcs?

Vannak olyan kritériumok, amelyek minden gyümölcsre érvényesek, ilyen: a feszes tapintás, élénk színek és enyhén édes (de nem erős) illat.

Noha ezek mind az érettség standard mutatói, néhány további tényezőt is figyelembe kell venni.

Íme néhány tipp az egyes gyümölcsökhöz:

Alma, körte és csonthéjas gyümölcs – vizsgáld meg a felületüket, és kerüld azokat, amelyeken zúzódások vagy horpadások láthatók, mivel az ilyen típusú sérülések miatt gyorsabban rohadnak.

Banán – az érett banán sárga, barna foltokkal – a túl sok barna folt a gyümölcs túlérettségét jelzi.

Zöld banánt jó vásárolni, ha nem tervezed azonnal elfogyasztani.

Bogyók – ha áfonyát, epret vagy szedret vásárolsz, nyisd ki a dobozt, és ellenőrizd, hogy nincs-e valahol szivárgás vagy penészedés.

Az epernél az a jó, ha a „leveles sapkája” meg van hagyva, és nem foltos.

Dinnye – az egész görögdinnyének és  sárgadinnyének kissé nehezebbnek kell lennie, mint amilyennek a mérete miatt látszik, mert ez jelzi a lédússágot. 

Citrusfélék – a sárgadinnyéhez hasonlóan a citrusféléknek, például a grapefruitnak, a citromnak és a narancsnak is nehezebbnek kell lenniük, mint amilyennek a méretük alapján gondolnánk. A héjnak egyenletes színűnek kell lennie, és sárga vagy fehér csíkoktól mentesnek.

Ananász – az egész ananásznak nehéznek kell lennie a méretéhez képest, és ropogós levelekkel kell rendelkeznie.

Az ananásznak van az egyik legerősebb aromája a gyümölcsök közül – fordítsd meg, és leheld meg az alját, édes illatúnak kell lennie.

Cseresznye – A cseresznyének teltnek, élénk színűnek, zúzódásoktól és horpadásoktól mentesnek kell lennie.

Kerüld el a szár nélküli gyümölcsök megvásárlását, kivéve, ha azonnal megeszed őket.

Facebook oldal: FreeMix>>>

Kép: Stock kép

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük