Pihe-puha kakaós muffin – gluténmentes, tejmentes

Pihe-puha kakaós muffin – gluténmentes, tejmentes

Utolsó frissítés: 2021-03-20

Elronthatatlan recept

Aki gluténmentes, tejmentes diétát tart, annak sem kell lemondani a finomságokról, az alapanyagok megfelelő cseréjével már kezdődhet is a sütés. No és persze kell egy elronthatatlan recept is. Íme a muffin, mentesen.

Ha valaki szereti a pihe-puha kakaós muffin ízét, illatát, de gluténmentes, tejmentes diétát kell tartani, akkor sem kell elkeseredni. Mindenre van megoldás és erre is létezik egy elronthatatlan recept.

Amit után bárhogy lehet variálni, játszani az ízekkel, mert megsüthetjük édesen, fahéjasan, vaníliásan, kókuszosan, krémmel vagy krém nélkül, használhatunk a tetejére olvasztott csokit is, de akár sós verzióban is elkészíthető a muffin.

Ezúttal a kakaós verziót mutatjuk be, ez tényleg elronthatatlan. Gyakran sütöm e recept alapján.

 

Ahalálra készül Tina Turner? Megható üzenetben búcsúzott el a rajongóktól>>>

 

 

Hozzávalók:
1 bögre = 3 dl
1, 5 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt
0, 5 bögre  Schar Mix B
5 evőkanál kakaópor
3 evőkanál burgonyapehely – Cornito
1 csomag sütőpor
3 evőkanál LIGA
2 kiskanál tojáspótló por
1, 5 bögre meleg rizstej +  még egy kevés, ha igényli a tészta
fél bögre cukor
1 zacskó vaníliás cukor

 

Facebook oldalunk: FreeMix>>>

 

 

Kézi mixerrel összeállítom a tésztát, kanállal formába teszem. 15 percet pihentetem. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütöm.

Pihe-puha, ellenállhatatlanul édes és finom gluténmentes, tejmentes muffin a végeredmény.

Koronczay Edit

Interjúk >>>ide kattintva>>>olvashatóak!!!

Ha Te is szeretnéd cégedet, termékedet, tevékenységedet interjú keretében bemutatni várjuk megkeresésedet: info@freemix.hu

Post Author: Miklós Edit

Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix.hu alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta. Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik. Célja, hogy írásaival inspirációt, erőt és pozitív energiát adjon az embereknek. A szakmája egyben a szenvedélye is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük