Pofonegyszerű recept. Az a legcsodálatosabb a gluténmentes életben, hogy ma már mindenre létezik B opció, egy mentes variáció. Így készül a zsemle, lépésről-lépésre.
Pofonegyszerű recept alapján kísérhetjük végig a gluténmentes zsemle készítését. Lépésről-lépésre vezetünk végig, nem kell félni, ez valóban egyszerű feladat lesz. A gluténmentes liszteket bátran változtasd meg, ha épp nem ezeket kedveled, vagy a diétát miatt mást ehetsz csak, de az arányokat nagyjából be kell tartani. Apránként adagold a folyadékot, mert mindegyik gm lisztkeverék más mennyiségű vizet igényel.
Ez az egyik kedvenc receptem, hosszú évek óta és hetente többször sütök a segítségével kelt tésztát, kenyeret, zsemlét, kiflit, de pizzához is kiváló és egyéb kelt tésztájú finomságokhoz is.
Gluténmentes zsemle recept
1 bögre = 3 dl
1, 5 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt
0, 5 bögre Schar Mix B
VAGY 2 bögre Schar Mix B/Nutri Free Mix Per Pane
3 evőkanál burgonyapehely
1 csomag szárított élesztő
3 evőkanál olaj
1 bögre meleg víz + még egy kevés, ha igényli a tészta
só ízlés szerint
Az elkészítés sorban a következő:
dagasztás – 10 percig
előkelesztés – 1 órát, letakarva, langyos helyen
formázás: késsel bevagdosni a képen látható módon – tetejét lekenni olajjal, megszórni magokkal
kelesztés – fél óra, sütőpapíros tepsin
sütés – 120 fokon 5 perc, majd 180 fokon, előmelegített sütőben, 30 percig.
Ez az egyik legcsodálatosabb külsejű gluténmentes zsemle, az íze pedig elvarázsol. Nagyon finom.
Miklós Edit