Elkezdődött a kínai vakcinák kiszállítása a kormányhivatalokhoz - Képgaléria

Elkezdődött a kínai vakcinák kiszállítása a kormányhivatalokhoz – Képgaléria

„A gyorsaság rendkívül fontos az oltások vonatkozásában, hiszen ha csak egy nappal tudjuk előrehozni az oltási menetrend végrehajtását, akkor is 100-150 ember életét meg tudjuk védeni” – emelte ki a miniszter, hozzátéve: így több mint 2000 ember megfertőződését tudják megakadályozni, és 10-15 milliárd forintnyi kártól tudják megmenteni a magyar gazdaságot.

„Ebben a helyzetben tehát versenyt futunk, versenyt futunk az idővel, így azon dolgozunk, hogy minden forrásból minél gyorsabban megérkezzenek a Magyarországon már engedélyezett vakcinák”

– jelentette ki Szijjártó Péter.

A miniszter január 22-én jelentette be, hogy kétmillió adag, vagyis egymillió ember beoltásához elegendő vakcinát vásárolt Magyarország Oroszországtól.

A koronavirus.gov.hu hétfőn azt írta: eddig 453 457 embert oltottak be, közülük 201 005-en már a második oltást is megkapták.

Jelenleg is tart a védőoltásra regisztrált legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon (Pfizer- és Szputnyik vakcinával), a háziorvosok pedig folytatják a 60 év alatti krónikus betegek oltását (AstraZeneca-vakcinával).

Hamarosan megkezdődik az oltás a kínai Sinopharm-vakcinával is – közölték.

A képeken: A Sinopharm kínai gyógyszergyártó cég koronavírus elleni vakcinával indult el egy teherautó a kormányhivatalokba a Hungaropharma gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat budapesti logisztikai központjából 2021. február 23-án.

Facebook oldalunk: FreeMix>>>

Elkezdődött a kínai vakcinák kiszállítása a kormányhivatalokhoz - Képgaléria
Elkezdődött a kínai vakcinák kiszállítása a kormányhivatalokhoz – Képgaléria

Interjúk >>>ide kattintva>>>olvashatóak!!!

Ha Te is szeretnéd cégedet, termékedet, tevékenységedet interjú keretében bemutatni várjuk megkeresésedet: info@freemix.hu

MTI/Mónus Márton

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük