Óriási, 80 tonnás szeméthegyet takarítottak el a Komló-Mánfa közti útszakaszról

Óriási, 80 tonnás szeméthegyet takarítottak el a Komló-Mánfa közti útszakaszról

Összesen 80 tonna illegálisan elhelyezett hulladéktól tisztították meg a Biokom szakemberei szombaton a Komló és Mánfa közti útszakaszt a Mecsekben a Baranya Megyei Kormányhivatal megbízásából.

Az illegális hulladéklerakás visszaszorítása a Biokomnál fontos cél.

” Folyamatosan dolgozunk mind a kisebb gócpontok, mind pedig a nagyobb lerakatok felszámolásán. Legutóbb, október 16-án a Komló és Mánfa közötti útszakaszon, illegálisan elhelyezett hulladékot szállították el munkatársaink, ezúttal a Baranya Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának megbízásából.”

„A területet csaknem 2 tonna zöldhulladéktól és 78 tonna műanyag hulladéktól tisztítottuk meg. Hogy ez milyen hatalmas mennyiség, azt jól jelzi, hogy az elszállítást 13 fordulóval tudtuk megoldani. A gépi rakodási munka kivételével minden szükséges feladatot munkatársaink végeztek el.”

„Nem ez volt az első eset, hogy társaságunk nagyobb területen számolta fel az illegális hulladéklerakókat. Ez év februárjában a Kórház utca 6.  alatti, mára már lakatlan épület környéke tisztult meg a szeméttől, márciusban István-akna környékéről, májusban pedig a Pécs-Romonya összekötő út melletti területekről szállítottuk el az illegális hulladékot, de Györgytelepen és az egykori Zsolnay-labdarúgópályán is felszámoltuk a lerakatokat.”

Óriási, 80 tonnás szeméthegyet takarítottak el a Komló-Mánfa közti útszakaszról
Óriási, 80 tonnás szeméthegyet takarítottak el a Komló-Mánfa közti útszakaszról

Az illegális hulladéklerakás elleni harcot a társaság által kihelyezett vadkamerák is segítik, jelenleg összesen 11 figyeli a lerakás szempontjából frekventált területeket, és további öt kamera beszerzése folyamatban van.

„Vadkamerát telepítettünk augusztusban a nagyárpádi buszfordulóhoz, a Hársfa lakóparkhoz, az Edison utca – Gomba utca kereszteződéséhez, a Donátusi út – Aranyhegyi dűlő kereszteződéséhez, a Fábián Béla utcai buszfordulóhoz, a Magyarürögi úton a Lajkó utcai szelektív gyűjtőszigethez, a Corvin utcába és a Pákolitz István utcába, a Vásárcsarnok északi oldalán lévő tömbparkolóba, valamint a Huszár utca – Mezőszél utca kereszteződéséhez. A kamerákat a Pécsi Közterület-felügyelet figyeli, és többször volt már példa arra, hogy a hatóság a felvételek alapján indított eljárást az illegális szemetelők ellen.”

Forrás: Biokom


Interjúk >>>ide kattintva>>>olvashatóak!!!

Ha Te is szeretnéd cégedet, termékedet, tevékenységedet interjú keretében bemutatni várjuk megkeresésedet: info@freemix.hu

Facebook oldalunk:

FreeMix   >>>

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük