Janikovszky Éva meseíró pályázat - Íme a részletek!

Janikovszky Éva meseíró pályázat – Íme a részletek!

Janikovszky Éva meseíró pályázat – Íme a részletek!

Ismét meghirdeti a Janikovszky Éva meseíró pályázatot 7-16 éves gyerekek számára a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a Móra Kiadóval közösen, Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával.

    A felhívásra március 11. és április 19. között lehet jelentkezni – olvasható a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.


    Mint írják, az elkészült meséket, történeteket

e-mailen lehet beküldeni a janikovszky@fszek.hu címre.

Janikovszky Éva meseíró pályázat - Íme a részletek!
Janikovszky Éva meseíró pályázat – Íme a részletek!


    A XVII. Janikovszky Éva meseíró pályázatot

három korcsoportban hirdetik meg:

az I. korcsoportban a 7-9 évesek, a II. korcsoportban a 10-13 évesek, a III. korcsoportban a 14-16 évesek alkotásait várják.


    A pályázók tematikai megkötés nélkül, szabadon választott téma feldolgozásával vehetnek részt a pályázaton, amelyre magyarországi és határon túli településekről egyaránt várják a jelentkezéseket.


    Minden pályázó egy, maximum 15 ezer karakter (5, A/4-es oldal) terjedelmű, nyomtatásban eddig még meg nem jelent írást nyújthat be.


    A pályaműveket a könyvtár könyvtárosaiból álló előzsűri értékeli, és kiválasztja azokat a meséket, amelyeket érdemesnek talált a szakmai zsűrihez való továbbjutásra. A végleges díjazási sorrendről a szakmai zsűri dönt.


    Az ünnepélyes díjátadót május 27-én tartják a Palota Könyvtárban (VIII., Budapest, Reviczky u. 1.).


    A XVII. Janikovszky Éva meseíró pályázat fővédnöke Gy. Németh Erzsébet, Budapest Főváros humán területekért felelős főpolgármester-helyettese, védnöke Janikovszky János, a Móra Kiadó vezérigazgatója és Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója.

MTI

Facebook oldalunk: FreeMix       >>>

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük