Rekordot döntött az influenza hazánkban - Rengeteg a beteg

Rekordot döntött az influenza hazánkban – Rengeteg a beteg

Rekordot döntött az influenza hazánkban – Rengeteg a beteg

Húsz százalékkal nőtt a betegek száma egy hét alatt.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentése szerint március 14. és 20. között 20 százalékkal több influenzás beteget regisztráltak, mint az azt megelőző héten.

Az országban a 11. héten 25 ezren fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében.

    Azt írták:

a 11. héten tizenhárom közigazgatási területen emelkedett, haton csökkent, egy területen nem változott az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma az előző héthez viszonyítva.

A 100 ezer lakosra jutó orvoshoz forduló betegek száma Szabolcs-Szatmár-Bereg (653), Zala (624) és Baranya (452) megyében volt a legmagasabb.

Míg Komárom-Esztergom (77) és Pest (99) megyében a legalacsonyabb.

Facebook oldalunk: FreeMix       >>>


    Az influenzaszerű megbetegedéseket változatlanul a 3-14 éves gyermekek között diagnosztizálták a leggyakrabban (44,9 százalék). Az orvosnál megjelent betegek 31,5 százaléka 15-34 éves volt, a 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 17,3 százaléka, 6,3 százaléka pedig a 60 éven felüliek közül került ki – írták.

Rekordot döntött az influenza hazánkban - Rengeteg a beteg
Rekordot döntött az influenza hazánkban – Rengeteg a beteg


    A tavalyi év 40. hete és az idei 11. hete között összesen 1142 vizsgálati anyagot dolgoztak fel az NNK laboratóriumában. Ezekből 207 esetben igazolták az influenza A vírust.

148 mintánál a megbetegedés hátterében légúti óriássejtes (RSV), huszonkét esetben adenovírus-, kilencvenben koronavírus-fertőzés állt.

MTI

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük