Újra tombol a koronavírus - Több, mint 300 ezer új beteg 1 nap alatt

Újra tombol a koronavírus – Több, mint 300 ezer új beteg 1 nap alatt

Újra tombol a koronavírus – Több, mint 300 ezer új beteg 1 nap alatt

 Minden korábbinál magasabbra, 300 ezer fölé emelkedett az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2) igazoltan fertőzöttek napi száma Németországban a csütörtökön közölt adatok szerint.

Újra tombol a koronavírus - Több, mint 300 ezer új beteg 1 nap alatt
Újra tombol a koronavírus – Több, mint 300 ezer új beteg 1 nap alatt

    A Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) kimutatása alapján az utóbbi 24 órában 318 387 ember szervezetében mutatták ki a vírust.

A napi új esetek száma először lépte át a 300 ezres határt. Egy hete 294 931 fertőződést regisztráltak.


    Új csúcsra emelkedett a legfontosabb járványügyi mutatónak számító hétnapi fertőzésgyakoriság is, amely azt mutatja meg, hogy mennyien fertőződnek meg egy hét alatt százezer lakosonként. A mutató 1752-re emelkedett az egy héttel korábbi 1651,4-ről.


    A vírus omikron nevű változatának szétterjedésével az év elején megindult ötödik járványhullám több tényező összhatásaként erősödött fel szakértők szerint.

A legfontosabb, hogy a járványügyi korlátozások többségét fokozatosan visszavonták, így az alapvető fertőzésvédelmi óvintézkedéseken – közösségi maszkviselés, társas távolságtartás – kívül szinte semmi nem gátolja a vírus terjedését.      

Facebook oldalunk: FreeMix       >>>


    Az egyik legismertebb német járványügyi szakértő, Christian Drosten – a berlini Charité egyetemi klinika virológiai intézetének vezetője – szerint

a hullám húsvét után, április közepétől enyhülhet.

Nyáron várhatóan viszonylag enyhe korlátozásokkal is ellenőrzés alatt lehet majd tartani a járványt, ősztől viszont ismét szigorításokra lehet szükség, és évekig tarthat még, mire a SARS-CoV-2 okozta betegség (Covid-19) besimul a megszokott légúti betegségek közé – fejtette ki a szakember a Die Zeit című hetilap csütörtökön megjelent számában.


    Az RKI adatai szerint az új esetekkel együtt

19 596 530 ember szervezetében mutatták ki a vírust

a járvány 2020-as kezdete óra. A Covid-19-cel összefüggő halálesetek száma egy nap alatt 300-zal emelkedett, a járvány így 127 822 áldozatot szedett.


    Németországot az ötödik hullám erősödésével együtt az is sújtja, hogy lassul az oltási kampány.

A csütörtöki adatok szerint az utóbbi hét napon átlagosan 52 ezer oltást adtak be naponta. Ez a szám a hónap elején még 80 ezer körül volt, az év elején pedig többször az egymilliót is elérte.


    A Covid-19 elleni teljes oltást csütörtökig a lakosság 75,9 százaléka – 63,1 millió ember – szerezte meg. Teljes oltás utáni emlékeztető oltást a lakosság 58,4 százaléka – 48,6 millió ember – kapott.

Az oltatlanok 19,5 millióan vannak, a lakosság 23,5 százalékát teszik ki. Közülük 4 millióan – a lakosság 4,8 százaléka – ötévesnél kisebb gyerekek, akinek egyelőre nincs oltóanyag.

MTI

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük