Ilyen a minőségi irodai szék - 7 + 1 tipp, hogy a legjobbat válaszd!

Ilyen a minőségi irodai szék – 7 + 1 tipp, hogy a legjobbat válaszd!

Ilyen a minőségi irodai szék  – 7 + 1 tipp, hogy a legjobbat válaszd!

Az irodai széket akár a második otthonként is lehetne emlegetni, hiszen rengeteg ember napi 8-12 órát is eltölt benne. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy a lehető legjobbat válaszd ki, hiszen hosszú éveken át fogod ezt használni.  A minőség ebben az esetben egy sor komoly egészségügyi problémát előzhet meg.

Ilyen a minőségi irodai szék  - 7 + 1 tipp, hogy a legjobbat válaszd!
Ilyen a minőségi irodai szék – 7 + 1 tipp, hogy a legjobbat válaszd!

Ha fontos számodra az egészség és a kényelem, akkor szánj elég időt a megfelelő irodai szék beszerzésére. Egy kényelmes székben ugyanis nem fognak jelentkezni sem gerinc-, sem csukló-, sem vállfájdalmak, ráadásul a komfortérzet miatt a munkában is hatékonyabb leszel.

Ilyen a minőségi irodai szék  - 7 + 1 tipp, hogy a legjobbat válaszd!
Ilyen a minőségi irodai szék – 7 + 1 tipp, hogy a legjobbat válaszd!

A minőségi irodai szék kiváló befektetés,

hiszen általa garantáltan megelőzhetőek a gerincbántalmak. Az íróasztal melletti munka nem csupán a gerincet, hanem a karokat, a nyakat, a vállakat is terheli, sőt még a térdet és a bokát is.  Éppen ezért rendkívül fontos, hogy valóban minőségi és jól funkcionáló irodai széket válassz. Ha bizonytalan vagy abban melyik is az igazán jó, adunk néhány hasznos tippet.

Ilyen a minőségi irodai szék  – 7 + 1 tipp, hogy a legjobbat válaszd!

1. Megfelelő deréktámasz

Az egészséges gerinc biztosítható egy minőségi irodai székkel. Ha a szék megfelelően támasztja a medencénket, a derekunkat, akkor a csigolyák beállása, a különböző idegbecsípődések és számos egyéb kellemetlen és fájdalmas tünet, betegség megelőzhető. Ha a deréktámasz nincs jó helyen, akkor akaratlanul előre dőlve ülsz, így pedig nincs megtámasztva a hát. Ebben az esetben gerinc természetes íve meghajlik, a csigolyákra pedig túl nagy nyomás helyeződik. Rendkívül fontos tehát a megfelelő deréktámasszal rendelkező irodai szék.

Ilyen a minőségi irodai szék  - 7 + 1 tipp, hogy a legjobbat válaszd!

Irodai szék Hawaj Racing Design | fekete

2. Állítható legyen

Ahhoz, hogy minden kényelmet kielégítsen és a lehető legjobban védje a gerincet, egy minőségi irodaszéknek rendelkeznie kell állítható karfákkal, deréktámaszos háttámlával, fejtámlával is.

3. Ülőlap és hátlap

Ha el szeretnéd kerülni a porckopást és a derékfájást, akkor válassz olyan irodai széket, amelynek az ülőlapja és a hátlapja is kis mértékben követi a székben a mozgásodat. A derekad így mindig stabil és megfelelő pozícióban marad, és a helyes testtartás is biztosított.

4. Háttámla

Csak olyat válassz, ami nem ér véget hátközép alatt. Tehát a magas, vagy a középmagas háttámla tudja csak biztosítani a hát megfelelő tartását. A megfelelő magasságú háttámla támogatja a hátat, a nyakat és segít a helyes, egészséges fejtartásban is. Az a legjobb, ha a háttámla fejtámlában végződik, mert ez biztosítja a nyakizmok időnkénti pihentetését.

Ilyen a minőségi irodai szék  - 7 + 1 tipp, hogy a legjobbat válaszd!
Irodai szék Hawaj Racing Deluxe | fekete-fehér

5. Karfa

Ha a karfát a testalkatodhoz, méretedhez kényelmesen igazítod, akkor a vállad, a karod és a nyakad is tehermentesítve lesz. Fantasztikus komfortérzetet nyújt, amit a vállak és a karok is meghálálnak majd, hiszen nem fog fájni semmid.  A könyök nem fog a karfára nehezedni, a válladat pedig ülés közben nem kell felvonni. A megfelelő karfa természetes helyzetben, kényelmesen, biztonságosan, természetes helyzetben tartja a karokat és így megelőzhető az alkar és a csukló fájdalma.

6. Ülőfelület

A párnázása egyenletes súlyelosztást biztosítson és fontos, hogy kellően megtámassza a combot, feneket. Az igazán jó és kényelmes ülőfelület hátsó része a puhább, a közepe pedig kissé keményebb. Fontos, hogy ne legyen túl nagy.

7. Megfelelő magasság

Nagyon fontos, hogy a csípő, a térd, a boka szöge 90 fokos szögben legyen és a talpunk hátradőlve is a padlón legyen. Tehát a széket úgy állítsd be, hogy se túl magas, se túl alacsony ne legyen. Az ízületeknek ez az ideális, ez biztosítja az egészséges ülőpozíciót és helyes testtartást tesz lehetővé.

+ 1. Kárpitozás

Kényelmes, szellős legyen, ami egyszerre kényelmes és jól funkcionáló. Ha jó a kárpitozás, soha nem fogsz viszketni tőle, sem izzadni.

Ha minőségi, jó irodai széket választasz,

akkor a sok ülés és a rossz szék kombinációjából adódó súlyos problémák és kellemetlen tünetek biztosan el fognak kerülni. Ez az egyszerű, ugyanakkor tartós fogyasztási cikk több, mint egy szék. A minőségi irodai széknek komoly egészségmegóvó szerepe van és garantálja azt, hogy évek múlva is derék és gerincfájdalmak nélkül élvezhesd  az életet.

Vendégcikk

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük