lajhárkölyök

Te döntheted el, mi legyen a nemrég született kis lajhárkölyök neve

Te döntheted el, mi legyen az Állatkertben növekedő lajhárkölyök neve.

A közönség szavazhatja meg a Fővárosi Állat- és Növénykert honlapján szerda éjfélig, hogy Diego, Mateo vagy Nico legyen-e a Pálmaházban növekedő lajhárkölyök neve – tudta meg a Freemix kedden.

    „A városligeti intézmény Pálmaházában lakó kétujjú lajhárok (Choloepus didactylus) rendszeresen megörvendeztetik a látogatókat kölykökkel. A legutóbbi júliusban született, de az első hetekben, hónapokban még nem sokat láthatott belőle a nagyközönség.” – olvasható a közleményben.


    Mint írják, mostanra egy kis szerencsével már jól meg lehet figyelni, sőt az Állatkert nemrégiben egy kisfilmet is közzétett a csaknem három hónapos állatról. Az emlős még mindig anyja hasán csimpaszkodva viteti magát, de már szilárd táplálékot is fogyaszt.


    A tájékoztatás szerint Lili, az anyaállat, aki már féltucat kölyköt nevelt fel sikeresen, maga is a budapesti állatkertben jött a világra, ahogy az ő anyja, a 29 éves Banya is. Az apukát Zippónak hívják, ő azonban szeptember eleje óta már az Amszterdami Állatkert lakója.


    Az intézmény a voksokat szerdán éjfélig várja, az eredményt pedig a csütörtökön teszik közzé. A szavazáson arról lehet dönteni, hogy Diego, Mateo, vagy Nico legyen-e a lajhár neve.


    A Fővárosi Állat- és Növénykert különleges figyelmet fordít az úgynevezett vendégízületesek, tehát az emlősök azon csoportjának a bemutatására, ahová a hangyászok, az övesállatok és a lajhárok is tartoznak.

Facebook oldalunk: FreeMix       >>>


    A nagyközönség már most is láthatja sörényes hangyászokat, a nagy szőröstatukat, a matakókat, valamint a kétujjú lajhárokat is. A városligeti intézmény szándékai szerint a közeljövőben egy újabb érdekes fajjal gazdagítják a bemutatandó vendégízületesek körét – emlékeztet a közlemény.

MTI/zoobudapest


    A kisállatról készült a cikk végén megtekinthető.

„A kisfilmen nemcsak a lajhárgyerek látható (aki egyébként ebben a korban már szilárd táplálékot is eszik), hanem természetesen az anyuka is. Őt Lilinek hívják, de szokták Mókusnak, Cuncinak, sőt Cuncimókusnak is becézni. Szintén Állatkertünkben született, de még 2009-ben. Első utódját 2013 őszén hozta a világra, és azóta is rendszeresen vannak kicsinyei.”

Ha támogatnád az oldal működését, itt megteheted:

Bankszámlaszám: Raiffeisen Bank 12072521-00699054-00100000

Köszönjük szépen!!!

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük