Megdőlt a január 1-jei napi országos melegrekord

 Megdőlt a január 1-jei napi országos melegrekord

 Megdőlt a január 1-jei napi országos melegrekord

Megdőlt a január 1-jei napi országos melegrekord: Sellyén 18,9 Celsius-fokot mértek vasárnap. Írta az előzetes adatok alapján az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán vasárnap.

Megdőlt vasárnap a napi országos melegrekord.

A délnyugat felől érkező szubtrópusi eredetű légtömegben az ország naposabb tájain 12 és 19 fok között alakultak a maximumok.

Budapest, 2023. január 1. Szánkópálya a budapesti Normafánál 2023. január 1-jén. Enyhe idõvel ért véget az év, az új év elsõ napjaiban is többfelé mérhetnek 12 és 17 fok közötti értékeket az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú elõrejelzése szerint. MTI/Kovács Tamás


    Végül a Sellyén mért 18,9 fok bizonyult a legmagasabbnak.

Ami 1,4 fokkal több, mint az ezen a napon tavaly Főnyeden mért 17,5 fokos napi csúcs – írták. A régi maximumhoz képest vasárnap nagyjából 15 mérőállomáson mértek magasabb hőmérsékletet.


   A budapesti rekord végül nem dőlt meg.

Ferihegyen 13,7 fokot mért az automata, ami 0,7 fokkal elmarad a tavalyi lágymányosi értéktől. Megjegyezték: a ferihegyi mérőhöz képest nagyjából 8 kilométerrel délebbre, Gyálon ugyanakkor 16,2 fokot regisztráltak.


    A meteorológiai szolgálat jelezte: a január 2-ai napi országos rekord is „szinte garantálható”, az ugyanis mindössze 16,4 fok 1992-ből.

MTI

Facebook oldal: FreeMix>>>

Legyél a támogatónk, segítsd a FreeMix működését!

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük