tűz

Hatalmas tűz a ceglédi hulladéklerakóban – Képek a helyszínről

Hatalmas tűz a ceglédi hulladéklerakóban. Képek a helyszínről.

Tűz keletkezett szerdán késő délután egy hulladéklerakóban Cegléd külterületén, az Emődi-dűlőben: az M4-es autóút közelében fekvő telepen mintegy 2000 négyzetméteren égett a szemét.

A tűzhöz 15 gépjárművel – köztük 9 vízszállítóval és 2 magasból mentő gépjárművel – 49hivatásos és önkéntes tűzoltó vonult,.

Akik több oldalról, két vízágyúval és négy vízsugárral kezdték meg a tűz oltását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a Pest vármegyei főügyeleti osztályvezető irányításával.

Munkájukat három munkagép és egy tehergépjármű is segíti, melyek segítségével megbontják és homokkal takarják be a szemetet. A munkát eleinte az erős szél is nehezítette. A tűzoltók elsődleges feladata az volt, hogy megakadályozzák a lángok továbbterjedését, körülhatárolják a tüzet. A helyszínen a katasztrófavédelem két mobil laborja is folyamatos méréseket végez, azonban egészségre ártalmas koncentrációt a levegőből nem mutattak ki.

A víz utánpótlása biztosított a vízszállítók segítségével, illetve a telep tűzivíztározójából. A tűz oltásában a ceglédi, nagykátai, váci, dabasi, szigetszentmiklósi, jászberényi, szolnoki és kecskeméti hivatásos, a bicskei önkormányzati, valamint a farmosi, délegyházi, fóti és lőrinc-kertvárosi önkéntes tűzoltók vesznek részt.

Az északi oldalon már nem terjedt tovább a tűz, míg a déli oldalon négy vízsugárral lassították a lángokat.

Az oltás csütörtök reggel is zajlott, hajnali fél kettőre már ezer négyzetméterre csökkent a tűzzel érintett terület, az oltás folyamatos a vízágyúkkal, a vízsugarakkal, illetve a munkagépek is dolgoznak és földdel fedik be az érintett területet.

A tűz keletkezésének okát és körülményeit tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni.

Fotók: Pest vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Facebook oldalunk: FreeMix  >>>

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük