Egy olyan receptet mutatunk be, amely segítségével a gluténmentes zsemle pofonegyszerűen és gyorsan elkészíthető.
A végeredmény egy belül puha, kívül kellemesen ropogós gluténmentes zsemle lesz, ami tényleg garantáltan mentes a gluténtól, hiszen csak az van benne, amit beletettünk.
Ha pedig kelesztés előtt egyesével lefagyasztod, akkor is tudsz majd friss zsemlét enni, ha nincs időd összeállítani a tésztát, formázgatni.
Csak előveszed a mélyhűtőből, ráteszed egy sütőpapíros tepsire, 30 percet szobahőmérsékleten hagyod kiengedni, majd sütheted is.
1 bögre = 3 dl
1, 5 bögre Schar Mix B
0, 5 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt
3 evőkanál burgonyapehely – Cornito
1 csomag szárított Budafoki élesztő
3 evőkanál olaj
1 bögre meleg víz + még egy kevés, ha igényli a tészta
só ízlés szerint
Az elkészítés sorban a következő:
dagasztás – 10 percig
előkelesztés – 1 órát, letakarva, langyos helyen
formázás – tetejét lekenni olajjal
kelesztés – fél óra, sütőpapíros tepsin
sütés – 180 fokon, előmelegített sütőben, 30 percig.
Szöveg: MED
Facebook oldalunk: FreeMix >>>