Ezért sétálj mindennap - Már perc is csodát tesz a szervezeteddel

Ezért sétálj mindennap – Már perc is csodát tesz a szervezeteddel

Ezért sétálj mindennap – Már perc is csodát tesz a szervezeteddel, egészségeddel, hangulatoddal, az egész lelkeddel. Kívül-belül frissen, fitten tart és ehhez nem kell órákat gyalogolnod, nem kell lefárasztanod magad.

Ráadásul mivel nem erőlteti meg a szervezetet és nem érzed kényszernek, még szeretni is fogod a sportnak ezt a formáját. Sétálj rendszeresen és ez már igazi sportnak tekinthető. Sétálj, mert csak pozitív eredménye lehet.

A rendszeres testmozgás alapvető fontosságú az egészség szempontjából, csökkenti a krónikus betegségek kockázatát, és évekkel növelheti az életet. Ha egy héten apróbb részletekre elosztva csak 2 órácskát sportolsz összesen, már ezzel is csodás dolgokat érhetsz el. Nem kell megerőltetőt, a közepes intenzitású teljesen megfelelő az egészségmegőrzés szempontjából. Ez a heti 2 óra sport, napi pár percet jelent csak, tehát a minimális testmozgás is feltölti pozitív energiával a szervezetet.

A mindennapos séta például tökéletes választás, hiszen számtalan előnye van. Jótékony hatással bír a szívre, érrendszerre, fokozza a vérkeringést, segíti a salakanyagok eltávolítását, ráadásul az egész testet átmozgatja, mégsem terheli meg az ízületeket.

Szakemberek szerint nem is a séta időtartama számít, hanem az időpontja. Ha étkezés után 1 órával elindulsz sétálni, akár csak pár percre is, pontosan olyan jót fog tenni, mintha 2 órát sétálnál egyhuzamban.

Sétálj étkezés után és ez csökkentheti a vércukorszintet és segítheti az emésztést is. Továbbá a vércukorszint egyensúlyban marad és nem lesznek kiugrások.

A legoptimálisabb a napi minimum 2 x 15 perces séta, de ezt eloszthatod több, rövidebbre is, akár 15 darab 2 perces sétálásra. A lényeg, hogy étkezés után 60-90 perccel indulj el és a séta legyen a mindennapjaid része.

Arra is figyelj, hogy minden évszak más öltözéket követel meg. Ha azt szeretnéd, hogy a sétálás ne a bosszúságról szóljon, hanem tényleg csak a pozitív dolgokról, akkor figyelj arra, milyen ruhában indulsz el. Nyáron lazább, kényelmes, nem túl szűk viselet a legelőnyösebb.

Télen pedig a réteges öltözködés a fontos.

Nem csak felül kell melegen öltözni, hanem alulról is. Hiszen ha a lábaid fáznak, akkor az egész test fagyoskodni fog. Egy pihe-puha, meleg érzetet adó, kényelmes thermo zokni a leghidegebb időjárásban is tökéletes választás. Melegít, így a séta is kellemesen telik majd, nem azzal, hogy végig azon gondolkozol majd, hogy mennyire fázol. A thermo zokni mellett egy kényelmes, nem túl szűk pulóver, kabát, sapka, sál, csizma a legalkalmasabb öltözék egy igazán frissítő téli sétához.

Facebook oldal: FreeMix>>>

További érdekes cikkek ebben a rovatunkban olvashatóak. Kattints ide>>> és válogass több száz cikkünk közül:

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük