Így tudod csökkenteni a fűtésszámládat - 8 hatékony tipp

Így tudod csökkenteni a fűtésszámládat – 8 hatékony tipp

Így tudod csökkenteni a fűtésszámládat – 8 hatékony tipp, amelyeket érdemes megfontolni, betartani, ha te sem szeretnél egekbe ugró számlát készhez kapni a fűtési szezonban.

Így tudod csökkenteni a fűtésszámládat -  8 hatékony tipp

Ajtópárna

Hihetetlenül hatékonyak a helyiségek melegen tartásában, különösen akkor, ha olyan helyen helyezed el, ahol a huzat gondot okoz. Ez kiválóan megakadályozza a hideg levegő áramlását az ajtókeret és a padló közötti nyílásokon, melegen tartja a helyiséget.

Vedd vissza a hőmérsékletet egy fokkal

Egyetlen Celsius-fok is rengeteg megtakarítást jelenthet és ezt nem is érzi meg a szervezeted, nem fogsz fázni akkor sem, ha egy fokkal „hűvösebb” lesz a lakásban. Forintban viszont sokat jelenthet ez az apró változás, amit biztosan észre fogsz venni a fűtésszámlán. Ha például 22 fokban érzed magad komfortosan, akkor ezentúl próbáld ki a 21 fokot.

Ne takard le a radiátort

Lehet, hogy egyszerűnek és kevésbé fontos dolognak hangzik, de ügyelj arra, hogy a radiátorokat ne takarják el kanapék vagy bútorok. A radiátor előtti kanapé  blokkolja a hő beáramlását a helyiségbe, ami azt jelenti, hogy hidegebb marad és pénzt pazarolsz.

Ablakcsere

Érdemes beruházni a jól szigetelő, minőségi ablakokra, ajtókra. Hamar megtérül a befektetés, mert a jó nyílászáró bizony garantáltan bent tartja a meleget a lakásban.

Lakás külső-belső szigetelése

A szigetelés télen meleget jelent és alacsonyabb összeget a fűtésszámlán. Garantáltan kint tartja a hideget.

Helyes szellőztetés

Ne legyen mindig bukóra állítva az ablak. Inkább többször kevesebbet szellőztessünk, így nem hűlnek le a falak.

Fűtésrendszer cseréje

Érdemes modernizálni a fűtésrendszert, az új, minőségibb radiátorszelepekkel, radiátorokkal, csövekkel biztosan sokat lehet majd spórolni a számlákon.

Reluxa, függöny, redőny – Hatékony segítség lehet télen. IS.

Sokat spórolhatsz a fűtésszámlán, ha este teljesen behúzod a függönyt és/vagy leengeded a redőnyt, reluxát. Ez segít bent tartani a meleget. Ráadásul jól is mutat a lakásban.

Facebook oldal: FreeMix>>>

Post Author: FreeMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük